Αναβάθμιση του Πανθρακικού Σταδίου εξήγγειλε από την Κομοτηνή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός

 

Το Πανθρακικό Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην πρωτεύουσα της Ροδόπης για το 25ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου.

Ο Συναδινός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Πανθρακικού Σταδίου Γιώργο Μαυρίδη, ενώ συναντήθηκε και με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκη Χαρίτου, καθώς ο Συναδινός είναι παλιό και γνωστό στέλεχος του κόμματος από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.

«Σε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τη διοίκηση του Σταδίου τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του ως πόλος έλξης για άθληση και ψυχαγωγία χιλιάδων συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των νέων» και «η αναγκαιότητα να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις με προτεραιότητες, για την αναβάθμιση των γηπέδων και των άλλων χώρων που για πολλά χρόνια είχαν αφέθηκαν στην τύχη τους», αναφέρει ο Τάκης Χαρίτου.

Ο ίδιος προσθέτει: «Η δέσμευση του Γ.Γραμματεα ότι θα προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν έργα που έχουν ήδη ενταχθεί στο Π.Δ.Ε. του Υπ. Αθλητισμού, όπως η αναβάθμιση των τεσσάρων γηπέδων του τένις με επανατοποθέτηση καινούργιων δαπέδων, η αναμόρφωση των τριών γηπέδων (του μπάσκετ, βόλεϋ και χάντμπολ) με την τοποθέτηση τάπητα, η επέκταση του φωτισμού και άλλων, θα αναβαθμίσουν το χώρο και θα δώσουν ανάσα στην περιοχή».

Ο Ιούλιος Συναδινός, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού της κυβέρνησης Τσίπρα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, είναι εκπαιδευτικός, ενώ υπήρξε αθλητής του στίβου. Σπούδασε στο Κρατικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού “Λένιν” της Μόσχας και αποφοίτησε με master Παιδαγωγικής και ειδικότητα προπονητή κλασσικού αθλητισμού (1983-1988). Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Μόσχα και ανακηρύχθηκε Διδάκτορας Παιδαγωγικών Επιστημών Ph.D. με ειδικότητα «Αθλητική Κοινωνιολογία».

Εργάσθηκε για περισσότερα από δώδεκα χρόνια ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός σε μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Αθήνα, πολλά από αυτά στο Αθλητικό Γυμνάσιο Περιστερίου, με ειδικότητα προπονητή Στίβου (1992-2004). Διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Κλασσικού Αθλητισμού και επί 14 χρόνια ενεργός προπονητής ομάδας στίβου στο Περιστέρι. Είναι μέλος του Συνασπισμού της Αριστεράς από το 1990, υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματός του και κατόπιν συντονιστής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είναι φυσιολογικό, ως άνθρωπος του αθλητισμού και δη του κλασικού, δίνει μεγάλη έμφαση στις αθλητικές υποδομές και για αυτό εκφράζεται η ελπίδα ότι τα πολυπόθητα έργα στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής θα προχωρήσουν. «Αξίζουν τα συγχαρητήρια στη Διοίκηση του Πανθρακικού Σταδίου που ακούραστη, με μεράκι και  εθελοντική δουλεία, βελτίωσε ήδη αισθητά τη λειτουργία του σταδίου», καταλήγει στην δήλωσή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Τάκης Χαρίτου.