ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Με πίστη για τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό ο Λεύκιππος Ξάνθης

 

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής η προετοιμασία του Λεύκιππου Ξάνθης για τον ημιτελικό με την Ελευθερούπολη στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας στην Καβάλα.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Καβάλας δίνεται από όλους το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, στον Λεύκιππο υπάρχει πίστη και αισιοδοξία πως θα καταφέρουν να κερδίσουν το παιχνίδι και να βρεθούν στον μεγάλο τελικό.

Αυτό επισήμανε στις δηλώσεις του και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Πεχλιβανίδης, ο οποίος δήλωσε πως “όλη την εβδομάδα κάναμε πολύ καλές προπονήσεις, βελτιώσαμε αδυναμίες οι οποίες είχαν εντοπιστεί στα προηγούμενα παιχνίδια ενώ παράλληλα δουλέψαμε και πάνω σε αδυναμίες του αντιπάλου. Πιστεύω ότι δουλέψαμε πολύ καλά κι έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών μου. Η ενέργεια που βγήκε στις προπονήσεις είναι μεγάλη και πιστεύω ότι την ίδια ενέργεια θα βγάλουμε και αύριο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε όσο τίποτε άλλο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο αλλά πιστεύουμε στην ομάδα μας και στην νίκη την οποία και θα κυνηγήσουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.”

Ο Νίκος Κάλφας μετά την τελευταία προπόνηση δήλωσε πως “το παιχνίδι απέναντι στην Ελευθερούπολη θα κριθεί στην άμυνα. Αν είμαστε καλοί σε αυτόν τον τομέα και παίξουμε στην επίθεση όπως παίζαμε όλη την χρονιά τότε μπορούμε να φύγουμε νικητές από το γήπεδο. Η Ελευθερούπολη είναι πολύ ποιοτική ομάδα όμως στο παιχνίδι που παίξαμε αποδείξαμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε.”

Ο Μίλαν Ψάλτου στάθηκε στις δυσκολίες του παιχνιδιού αλλά και στο ότι η ομάδα της Ξάνθης θα τα δώσει όλα για τη νίκη, λέγοντας ότι “η Ελευθερούπολη είναι μια πολύ καλή ομάδα και δίκαια είναι στην πρώτη θέση του άλλου ομίλου χωρίς μάλιστα να κάνει ήττα. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι το αυριανό παιχνίδι. Έχουμε παίξει στο τελικό κυπέλλου μαζί της και γνωρίζουμε τον τρόπο παιχνιδιού της. Είναι δουλεμένη ομάδα με πολύ έμπειρους παίκτες και αποτελεί φαβορί για το αυριανό παιχνίδι αλλά και για να ανέβει κατηγορία.
Από την άλλη εμείς εδώ και πολύ καιρό προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι αφού ήταν σίγουρο ότι θα αγωνιστούμε μαζί τους. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, είμαστε το αουτσάιντερ αλλά θα δώσουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουμε”

Στο ίδιο μήκος ήταν και οι δηλώσεις που έκαναν  ο ταμίας του Λέυκιππου κ. Γιάννης Βλαχόπουλος και ο έφορος κ. Χρήστος Σοφίας. Ο Γιάννης Βλαχόπουλος είπε πως “καταρχήν εκ μέρους ενός ερασιτεχνικού σωματείου όπως είναι ο Λεύκιππος τα συγχαρητήρια μου στον Ολυμπιακό για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ως ελληνική ομάδα για την διάδοση του αθλήματος . Παίζουμε με την ομάδα που βάσει ρόστερ και υλικού επιθυμεί διακαώς την άνοδο σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που παίζουν στο final four. Πάμε να παίξουμε τις ευκαιρίες μας , το παιχνίδι μας. Η πίστη στην ομάδα δεν έχει αλλοιωθεί και επιθυμούμε την παρουσία του κόσμου να έρθει στο Κλειστό της Καλαμίτσας να ενισχύσει την προσπάθειά μας ώστε να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι η νίκη.”

Τέλος ο Χρήστος Σοφίας δήλωσε ότι “πάμε με ηρεμία να παίξουμε το παιχνίδι μας. Το μυαλό μας είναι στην νίκη που είναι ο μεγάλος μας στόχος. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.”

Στην αποστολή για το παιχνίδι με την Ελευθερούπολη μετέχουν 15 παίκτες, εκ των οποίων οι τρεις θα μείνουν εκτός λίγο πριν το τζάμπολ. Αναλυτικά οι 15 που παίρνει μαζί του ο Παναγιώτης Πεχλιβανίδης είναι οι Κουμπάνης, Πλωμαρίτης, Άνθης, Μαυροματίδης, Τσιλόγλου, Κάλφας, Ψάλτου, Κουτσογιάννης, Σταμπουλής, Οικονόμου, Λαγογιάννης, Κούτρας, Ρούμογλου, Βαζαίος και Σακελλαρίδης.