Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα! Εικόνες – ντροπή από τις συνθήκες άθλησης στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της Αλεξανδρούπολης

 

Έχουν συμπληρωθεί 20 μέρες από τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Αλεξανδρούπολης για τον επικείμενο καλλωπισμό στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ της πόλης.

Όπως είχε αναφερθεί και στο σχετικό ρεπορτάζ του ThrakiSportS, θα μπουν νέες μπασκέτες στο ανοιχτό γήπεδα μπάσκετ του σταδίου «Φώτης Κοσμάς» από τον Σεπτέμβριο, αν και αποτελεί ίσως το βασικό γήπεδο για όσους θέλουν να παίξουν μπάσκετ στην Αλεξανδρούπολη, δεδομένης της έλλειψης χώρων στην πόλη.

Για την ώρα πάντως, οι Αλεξανδρουπολίτες μπορούν να πηγαίνουν στα άλλα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ που υπάρχουν, «στο πάρκο του Ποιμενίδη και στο κέντρο Νεότητας που θα τοποθετηθούν επίσης νέες μπασκέτες και μάλιστα άμεσα, καθώς και ένας υποτυπώδης φωτισμός», κατέληγε το ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του κ. Βαταμίδη.

Είκοσι μέρες μετά όμως, αυτό το άμεσα δεν έχει γίνει πράξη. Αναγνώστης του ThrakiSportS επισκέφθηκε την περασμένη Κυριακή, γιορτινή μέρα για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, τους δύο αυτούς χώρους και έβγαλε φωτογραφίες «όπου φαίνεται η κατάσταση τους και ας κρίνει ο κάθε ενδιαφερόμενος αν αυτοί οι χώροι θεωρούνται ασφαλείς και μπορεί πραγματικά να παίξει κανείς εκεί μπάσκετ».

Όπως καταγγέλλει, ειδικά οι χώροι του μπάσκετ στην πόλη είναι παραμελημένοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. «Δεν είναι δυνατόν τα κονδύλια να είναι περιορισμένα μόνο για τα γήπεδα μπάσκετ στην πόλη, αλλά αρκετά για οτιδήποτε άλλο», επισημαίνει, προσθέτοντας ότι «οι δυο διοργανώσεις ιδιωτών, το 3on3 Street Basketball που έγινε αυτές τις μέρες και το Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που ξεκινάει σύντομα, από τις συμμετοχές και μόνο δείχνουν πόσος κόσμος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο άθλημα στην πόλη».

Ο αναγνώστης καταλήγει: «Αν μη τι άλλο ως Δήμος 70.000 κατοίκων πιστεύω ότι οφείλει να διαθέτει τουλάχιστον ένα συντηρημένο και ασφαλές ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, αλλά και ένα κλειστό / σκεπαστό που θα είναι ελεύθερο για το κοινό και όχι μόνο τους συλλόγους της πόλης.

Καλό θα ήταν να μας έδιναν επίσης οι υπεύθυνοι μια απάντηση και για το που μπορεί κάποιος που δεν είναι εγγεγραμμένος σε κάποιον σύλλογο μπάσκετ της πόλης, να αθληθεί τον χειμώνα ή και το καλοκαίρι τις μέρες που ο ήλιος είναι καυτός και δεν υπάρχει ούτε ένα σκεπαστό γήπεδο στην πόλη; Κανένα από τα κλειστά της πόλης δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμο και ανοιχτό σε ώρες κοινού. 

Γνωρίζω και ακούω από πρώτο χέρι τα παράπονα των συμπολιτών μας για το θέμα αυτό, και προκαλώ όποιον από την δημοτική αρχή θέλει να τα επιβεβαιώσει, ας έρθει ένα απόγευμα στις μπασκέτες του Φώτης Κοσμάς και ας ρωτήσει και ας ακούσει τον κόσμο που θα βρει εκεί και τα παράπονά του για το μονίμως παραμελημένο στην πόλη άθλημα από πλευράς χώρων, το μπάσκετ».

Δείτε τις φωτογραφίες. Οι πρώτες δέκα προέρχονται από το Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ του Κέντρου Νεότητας Αλεξανδρούπολης και οι υπόλοιπες δέκα από το Πάρκο Ποιμενίδη, που προτάθηκαν από την Δημοτική Αρχή ως εναλλακτικοί τρόποι άθλησης και παιχνιδιού προς τους δημότες…