Με ενδιαφέρουσα στρογγυλή τράπεζα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον αθλητισμό ξεκινά το 25ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

 

Ξεκινά την Παρασκευή τις εργασίες του το 25ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και μπορεί η τελετή έναρξης να έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, ωστόσο οι στρογγυλές τράπεζες ξεκινούν από νωρίς και μια από τις πρώτες παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον

Ο λόγος για αυτήν που θα διεξαχθεί από τις 12:15 το μεσημέρι μέχρι και τις 14:15 με θέμα «Τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο προσκήνιο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού», με συντονιστή τον καθηγητή Ευάγγελο Αλμπανίδη.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, από το Κέντρο Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχυρίας θα αναπτύξει το θέμα «Ο αθλητισμός ως βάση για την ειρήνη», ενώ ο Α. Λύρας από το Πανεπιστήμιο Τζορτζιτάουν των ΗΠΑ και την Διεθνή Ακαδημία Αθλητικών Σπουδών της Τσουμπούκα στην Ιαπωνία να αναπτύξει το θέμα: «Ολυμπισμός για την ανθρωπότητα: Από την αρχαία Ολυμπία στο Τόκυο του 2020».

«Ενσωματώνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε ιστορίες σωματικής έκφρασης» είναι το αντικείμενο της συμμετοχής του καθηγητή Δ. Χατζηευσταθίου από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Κάντεμπουρι. Η E. Γκορτσίλα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα προσπαθήσει να απαντήσει το ερώτημα: «Μπορεί η Φυσική Αγωγή να συμβάλλει στη διαπολιτισμική κατανόηση;».

Τέλος, από την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου θράκης η Β. Δερρή θα αναπτύξει το θέμα: «Μαθαίνω τα ανθρώπινα δικαιώματα: Προτάσεις για καλές πρακτικές στη Φυσική Αγωγή».