Επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη η πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Μαρία Χατζηνικολάου!!!

 

Στην Αλεξανδρούπολη έχει επιστρέψει για μόνιμη εγκατάσταση μία από τις μεγαλύτερες αθλήτριες που έχει αναδείξει το ελληνικό βόλεϊ. Ο λόγος για την Μαρία Χατζηνικολάου, που έχει κατακτήσει στην καριέρα της τέσσερα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα ενώ έχει διατελέσει για μεγάλο διάστημα αρχηγός της Εθνικής Γυναικών, με την οποία μετρά πάνω από 100 συμμετοχές.

H Μαρία Χατζηνικολάου ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ το 1992 από τον Ποντιακό και στην συνέχεια πέρασε από την μεγάλη ομάδα της Νίκης Αλεξανδρούπολης στα μέσα της δεκαετίας του ’90, πριν αφήσει τον Έβρο για να κατέβει στην Αθήνα και να προχωρήσει στο μεγάλο βήμα της μεγάλης καριέρας της. Με τα Βριλήσσια κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 1999 και το 2000 και με τον Παναθηναϊκό άλλα δύο, το 2010 και το 2011.

Επίσης, έχει κατακτήσει συνολικά 5 κύπελλα, τέσσερα με τα Βριλήσσια και ένα με τον Παναθηναϊκό. Ακόμα έχει αγωνιστεί και στον Ολυμπιακό αλλά και για ένα σύντομο διάστημα και στην ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να αποτελεί ίσως την μοναδική αθλήτρια στο άθλημα που να έχει παίξει και στις τρεις μεγάλες ομάδες του λεκανοπεδίου της Αττικής. Έχει φτάσει και στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης με το τριφύλλι.

Η Χατζηνικολάου γεννήθηκε το 1978 στην Ορεστιάδα από όπου και κατάγεται, αλλά γρήγορα την εγκατέλειψε με τους γονείς της και εγκαταστάθηκε στην Αλεξανδρούπολη όπου και το άθλημα του βόλεϊ μπήκε στη ζωή της. Πλέον συμπληρώνοντας σε λίγους μήνες τα 39 της χρόνια και βαδίζοντας για τα δεύτερα «άντα», είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει για να κλείσει την μεγάλη καριέρα της στον τόπο από όπου ξεκίνησε.

Η Μαρία Χατζηνικολάου έχει ύψος 1,91μ και την φετινή σεζόν αγωνιζόταν στην Ηλιούπολη. Ωστόσο από τα μισά της σεζόν είχε εγκατασταθεί με την οικογένειά της στην Αλεξανδρούπολη, αφού και ο σύζυγός της (είναι τραπεζικός υπάλληλος) είχε πάρει μετάθεση σε υποκατάστημα του Έβρου. Όλη από τις αρχές της χρονιάς έκανε προπονήσεις με τη Νίκη Αλεξανδρούπολης και απλά κατέβαινε τα Σαββατοκύριακα στην Αθήνα για τους αγώνες.

Η οικογενειακή επιστροφή στον Έβρο δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να υπάρξει και… αγωνιστική επιστροφή. Όσο ακόμα η Μαρία Χατζηνικολάου αντέχει, είναι πολύ πιθανό τη νέα σεζόν να παίζει βόλεϊ με την φανέλα της Νίκης Αλεξανδρούπολης, με την οποία συστήθηκε στο πέραν του Έβρου κοινό. Κυρίως όμως, είναι πιθανό να ξεκινήσει σιγά-σιγά και τα πρώτα της βήματα στην προπονητική.

Η εμπειρία της αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο ότι θα ήταν πολύτιμη συνεργάτιδα στις ακαδημίες της Νίκης Αλεξανδρούπολης. Πάνω σε αυτήν την βάση, βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και καιρό συζητήσεις, μέσα σε πολύ θετικό κλίμα. Και αυτές θα έμεναν μυστικές αν δεν έβλεπαν πολλά ζευγάρια μάτια την Μαρία Χατζηνικολάου να διδάσκει τα μυστικά του βόλεϊ σε μικρά κοριτσάκια που συμμετείχαν το Σάββατο στην εκδήλωση που διοργάνωση η γυναικεία ομάδα της Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο των φετινών “Ελευθερίων”…