Super League: Ο Αστέρας Τρίπολης αντίπαλος της Ξάνθης στο φάιναλ φορ μετά την ήττα της Κ17 στα Γιάννενα (+photos)

 

Πολλά γκολ και ωραίο θέαμα είχε το παιχνίδι στο γήπεδο του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα στο Σταυράκι, αν και ήταν ένας ουσιαστικά αδιάφορος αγώνας και για τις δύο ομάδες στο φινάλε του πρωταθλήματος και την 7η αγωνιστική του 4ου Γύρου, με τον ΠΑΣ τελικά να αναδεικνύεται νικητής με 4-2 και την Ξάνθη να κρατά δυνάμεις και να ετοιμάζεται ενόψει του φαϊναλ φορ της επόμενης εβδομάδας στην Τρίπολη.

Πρώτη πολύ καλή ευκαιρία στο 15′ με τον Λώλη του ΠΑΣ Γιάννινα να φεύγει στην πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, αλλά από θέση τετ α τετ νικήθηκε από τον Ζουρνατζίδη που κράτησε το μηδέν. Από την άλλη η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για την Ξάνθη ήρθε στο 21′ όταν ο Μελιόπουλος έκανε ένα σουτ από μακριά, λίγο πιο μπροστά από το χώρο του κέντρου, με τη μπάλα να φεύγει λιγο άουτ.

Στο 32ο λεπτό ηρθε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, όταν ο Λιάπης απέφυγε πολύ ωραία τους αμυντικούς της Ξάνθης εντός της μεγάλης περιοχής, γύρισε προς το τέρμα, έκανε το σουτ και νίκησε τον Ζουρνατζίδη για το 1-0. Βέβαια η Ξάνθη απάντησε άμεσα στο 35′ και μετά από μια εκτέλεση κορνερ, ο Μελιόπουλος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και έφερε και πάλι το ματα στα ίσα. Κάπως έτσι οι ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες με το ισόπαλο 1-1.

Ο ΠΑΣ κατάφερε γρήγορα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Γώγος πήρε τη κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα διχτυα του Ζουρνατζίδη. Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βγήκαν στη κόντρα με τον Λιάπη που πέρασε πολύ ωραία απο τους αμυντικούα της Ξάνθης, έκανε το σουτ, που αρχικά απέκρουσε ο Ζουρναρζίδης, αλλά ο Λώλης πήρε το ριμπάουντ και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη του ΠΑΣ  κάνοντας το 3-1. Στο 65′ η Ξάνθη μείωσε σε 3-2 μετά το σουτ αρχικα του Ιωάννου, το οποίο απέκρουσε αρχικά ο Πατσιώρας, όμως στη συνεχεια ο Κύπι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει για την ομάδα του.

Στη συνέχεια η Ξάνθη πιεζε ψηλά, αλλά και πάλι ο ΠΑΣ βγήκε στην κόντρα επιθεση στο 68ο λεπτό με τον Λώλη που νίκησε τον Ζουρνατζίδη για να γράψει το τελικό 4-2.  Με την ήττα της αυτή η Ξάνθη τερμάτισε δεύτερη με 64 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και πλέον θα αντιμετωπίσει στην Τρίπολη στο φάιναλ φορ των εφήβων τον πρώτο του άλλου ομίλου Αστέρα Τρίπολης (μεγάλη νίκη πρωτιάς επί του Ολυμπιακού) στον ένα από τους δυο ημιτελικούς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Μπαδήνας): Πατσιώρας, Μέγας, Οικονόμου (73′ Λέκκας), Κώστας, Γώγος, Τσούνης (67′ Λαγκας), Λιάπης, Εμβραΐζογλου, Λωλης (83′ Πλατιάς), Παπαδόπουλος (88′ Σαββίδης), Γιωτάκης (56′ Μπελλά).

ΞΑΝΘΗ (Κώστας Μπεδρελής): Ζουρνατζίδης, Θυμιάνης, Λεωντσάκος (58′ Κιούπης), Θεοφυλάκης (80′ Ισμέτ), Τενεκές, Τριανταφύλλου, Μελιόπουλος, Γράβας (55′ Ποδαράς), Ιωάννου, Σπυριδωνίδης (70′ Οκάν Σουλεϊμάν), Τσιτσεκίδης (70′ Δουλγέρης).

Δείτε παρακάτω 30 κλικ από την αναμέτρηση μέσα από το φακό του ThrakiSportS: