Η μόνη μαθήτρια από την Σαμοθράκη που έλαβε μέρος στην Μαθητιάδα και κατέπληξε τους πάντες αν και αυτοδίδακτη!!!

Από μια  νεαρή μαθήτρια εκπροσωπήθηκε το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης στη Μαθητιάδα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία πέρασε με πλοίο απέναντι και ταξίδεψε μαζί με τους μαθητές από την Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος για την Αναστασία Λαζανδρέα, μαθήτρια του Γυμνασίου Σαμοθράκης, η οποία μάλιστα όχι μόνο ένιωσε την χαρά της συμμετοχής αλλά διέπρεψε κιόλας, αφού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της μπάλας, στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής.

Στην ίδια αρέσει πολύ το συγκεκριμένο άθλημα αλλά έχει ένα μικρό πρόβλημα. Λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στο ακριτικό νησί, δεν υπάρχει σύλλογος που να καλλιεργεί τι άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν γενικότερα αθλητικοί σύλλογοι στο νησί (ακόμα και η ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα Σάος έχει αποσυρθεί από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου).

Το γεγονός αυτό όμως δεν εμπόδισε καθόλου την μικρή Αναστασία, η οποία είναι αυτοδίδακτη και εκτέλεσε το πρόγραμμα που της χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στην Μαθητιάδα έχοντας ως… δάσκαλο τους αγώνες που έχει παρακολουθήσει στην τηλεόραση, σε βίντεο αλλά και από το διαδίκτυο.

Το γεγονός αυτό κατέπληξε όσους έμαθαν την ιστορία της και συμμετείχαν στην Μαθητιάδα, με πρώτους τους γυμναστές των άλλων σχολείων, καθώς η μικρή Αναστασία Λαζανδρέα κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από την Μαρία Τζίμου από το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.