Έτοιμος να τα «βροντήξει» μετά την ήττα από την Ξάνθη ήταν ο Σάββας Παντελίδης! Οι αποκαλύψεις του για Πανθρακικό και… Σαββάκη

 

Ο Σάββας Παντελίδης πήγε τον Νοέμβριο στον Ηρακλή, μετά την αποδέσμευση του πρώην προπονητή της Ξάνθης Νίκου Παπαδόπουλου και ήξερε πως έχει μπροστά του έναν άθλο. Παρ’όλα αυτά δεν τα παράτησε, αν και έφτασε στα πρόθυρα να το κάνει μετά το ματς των Πηγαδίων, σώζοντας την παρτίδα για τον Ηρακλή στο τέλος.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα μίλησε στο sport24 σε μια από τις περίφημες unique συνεντεύξεις που πραγματοποιεί η αθηναϊκή ιστοσελίδα αι μέσα σ’όλα ο Σάββας Παντελίδης είπε και αρκετά ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν είτε τον Πανθρακικό, είτε… ακόμα και την Ξάνθη (που κάποια στιγμή είχε φημολογηθεί ως πιθανός επόμενος σταθμός της προπονητικής του καριέρας).

Καταρχήν ο τεχνικός του Γηραιού σε σχετική ερώτηση, είπε πως αυτό που πέτυχε με τον Ηρακλή θεωρεί πράγματι ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στην προπονητική του καριέρα, ενώ για τις στιγμές που έζησε στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό και τα δάκρυά του, είπε πως ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο, και δεν θυμάται να του έχει συμβεί κάπου αλλού, εκτός ίσως από τον Πανθρακικό, όπου επίσης δέθηκε πάρα πολύ με την ομάδα και αυτός είναι και ο λόγος που συγκινήθηκε όταν έφυγε από την Κομοτηνή.

Σε σχέση με τους παράγοντες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και θεωρεί ότι είχε την καλύτερη χημεία, ο Σάββας Παντελίδης απαντά: «Ο Κομπότης ήταν ο πιο έξυπνος από όλους και αυτός που μου συμπεριφέρθηκε καλύτερα από όλους. Είχα καλή συνεργασία και με τους ανθρώπους του Πανθρακικού. Ειδικά με αυτόν που με πήγε εκεί, τον Θόδωρο Σαββάκη. Μπορούσα να συζητήσω μαζί του για ποδόσφαιρο, είναι γνώστης του αντικειμένου. Γενικά όμως παντού είχα καλές σχέσεις. Και στον ΠΑΣ Γιάννινα, παρότι έφυγα νωρίς και αδικήθηκα, και πάλι με τον Χριστοβασίλη ποτέ δεν είχα προβλήματα. Μόνο με όσους προσπαθούσαν να εμπλακούν στο έργο μου είχα θέματα».

Σε σχέση με τις αποχωρήσεις ομάδων από το πρωτάθλημα, όπως αυτή του Πανθρακικού, και τι λύσεις θα πρόκρινε ο ίδιος, η απάντηση του Παντελίδη εκπλήσσει:  «Είναι εύκολο αυτό, το πιο εύκολο. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Το 2012 ανεβήκαμε με τον Πανθρακικό στη Super League. Βάλαμε κάτω τα έσοδα που θα υπήρχαν στην ομάδα με τη νέα σεζόν, τοποθετώντας σαν όριο τα έσοδα που είχαν οι ομάδες της Λίγκας την περασμένη χρονιά. Φτιάξαμε έτσι το μπάτζετ, έτσι ώστε να είναι τα έξοδα πιο λίγα από τα συνολικά έσοδα. Η χρονιά, παρότι έφυγα στα μισά, κύλησε καταπληκτικά. Δεν έχει σημασία αν λέγεσαι Ηρακλής, ΑΕΚ ή Παναθηναϊκός. Δεν πρέπει να υπάρχει η λογική ότι θα βάλει ένας άνθρωπος λεφτά, γιατί αυτός μια χρονιά μπορεί να μην έχει. Άρα λοιπόν βάζεις κάτω τα έσοδα και λες σε φιλάθλους ή σε παράγοντες που είναι στο ΔΣ, ότι αυτά μπορούμε να χαλάσουμε. Συνήθως για να εντυπωσιάσουν οι παράγοντες, κάνουν πράγματα που δεν τα αντέχει η τσέπη τους, προσδοκώντας έσοδα. Αυτά κάποια στιγμή δεν έρχονται και πέφτει έξω η επιχείρηση».

Στην ερώτηση τι είναι πιο δύσκολο να είσαι στην Ελλάδα, προπονητής, παίκτης ή παράγοντας, η απάντηση είναι ξεκάθαρη και έρχεται και πάλι μέσα από ένα κομοτηναίκο παράδειγμα: «Προπονητής, το πιο απαξιωμένο επάγγελμα. Είναι σαν να μην κάνουμε τίποτα, είμαστε ένα πολύ μικρό κομμάτι της επιτυχίας όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, είμαστε οι απόλυτοι φταίχτες όταν τα πράγματα πηγαίνουν άσχημα. Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες. Του προπονητή του δίνουν το 10% και στην ήττα υπάρχει ένας μόνο υπεύθυνος, ο προπονητής. Είναι το εύκολο θύμα. Στον Ηρακλή μου δόθηκε πίστωση χρόνου. Γιατί; Στην αρχή κάναμε μόνο μία νίκη. Όταν ήρθαν παιχνίδια που έπρεπε να τα κερδίσουμε, με Βέροια, Κέρκυρα, ΑΕΛ, δεν το κάναμε. Αν η κατάσταση στον Ηρακλή ήταν καλύτερη και υπήρχαν χρήματα, ίσως να με είχαν διώξει. Εντέλει έμεινα και πέτυχα. Θυμάμαι ένα παιχνίδι στη Β’ Εθνική, την 7η αγωνιστική με τον Πανθρακικό. Είχα ακούσει ότι η ομάδα είχε μιλήσει με άλλο προπονητή. Αν δεν νικούσαμε στον Φωκικό, θα άλλαζε ο προπονητής, εγώ δηλαδή. Έτυχε να κερδίσουμε και τελικά καταλήξαμε να είμαστε με 12 βαθμούς διαφορά από τον τρίτο».

Επιστρέφοντας στο σήμερα, εν τέλει, ο Σάββας Παντελίδης για τους λόγους που ο ίδιος εξήγησε δεν είδε ποτέ τον Ηρακλή να του δείχνει την πόρτα της εξόδου. Υπήρξαν όμως στιγμές κατά τη διάρκεια της φετινής του σεζόν που έφτασε στα όρια και ήταν εκείνος έτοιμος να τα παρατήσει; «Ναι, 2-3. Μία πριν από το παιχνίδι με τη Βέροια, το οποίο ήταν σταθμός για την παραμονή. Οι παίκτες έλεγαν να μην πάμε καν, αφού «και να πάμε θα χάσουμε στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς». Τελικά πήγαμε και νικήσαμε 2-0 εκτός έδρας. Η άλλη στιγμή ήταν μετά τον αγώνα με την Ξάνθη. Παρότι κάναμε καλή εμφάνιση, χάνουμε το ματς και υπήρξε τρομερή απογοήτευση. Εκεί δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Δεν είχε να κάνει μόνο με την ψυχολογία των παικτών, αλλά και με τη δική μου. Η τρίτη στιγμή ήταν το Πάσχα, όταν δεν πληρώθηκαν τα παιδιά και έκαναν απεργία. Εκεί πίστεψα ότι όλα θα πάνε στον βρόντο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΝΗ UNIQUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΟΛΗ ΤΟΥ SPORT24 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ THRAKISPORTS ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ