Υπουργείο Παιδείας: «Η Μαθητιάδα ήταν μια μικρή Ολυμπιάδα και η προσπάθεια στην ΑΜ-Θ στέφθηκε από επιτυχία»

 

«Η Μαθητιάδα δεν κοστίζει χρήματα στο υπουργείο, αλλά αντίθετα δίνει τη δυνατότητα στις περιφέρειες με ίδιους πόρους, να πραγματοποιήσουν τις δράσεις. Η προσπάθεια στην ΑΜ-Θ στέφθηκε από επιτυχία».

Με αυτά τα λόγια ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Ντάφλος σχολίασε στην εφημερίδα «Χρόνος» την επιτυχία που είχε η διοργανωση της Μαθητιάδας την περασμένη εβδομάδα στην Κομοτηνή και την Καβάλα, ενώ δεν δίστασε να παρομοιάσει την Μαθητιάδα με την Ολυμπιάδα. «Η μαθητιάδα πρόκειται για μια μικρή προσομοίωση της Ολυμπιάδας, η οποία έχει όλα τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από το Ολυμπιακό Πνεύμα, χωρίς τις στρεβλώσεις του των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως το ντόπινγκ, το κυνήγι της πρωτιάς για χρήματα και ο στοιχηματισμός. Αντίθετα, στη Μαθητιάδα τα παιδιά δοκιμάζουν, με συναγωνισμό, τα αθλήματα, για λόγους διασκέδασης και επιμόρφωσης».

Στόχος του υπουργείου είναι κάθε χρόνο να διεξάγεται κι από μια Μαθητιάδα σε κάθε περιφέρεια, με την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη να δοκιμάζουν πρώτες το συγκεκριμένο πείραμα και να λαμβάνουν άριστα. «Θα επανέλθουμε του χρόνου με στην περιφέρειά σας, όμως τα μέρη διεξαγωγής τα αποφασίζει η τοπική κοινωνία και όχι εμείς. Επίσης, σκεφτόμαστε την υλοποίηση δυο χειμερινών Μαθητιάδων, σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, αλλά και μια Μαθητιάδα για την ομογένεια», εξηγεί για τα μελλοντικά σχέδια του υπουργείου Παιδείας.

«Η Μαθητιάδα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός παιδιών κι όλα έχουν χαρούμενα πρόσωπα. Οι μαθητές ζητούν στους δασκάλους τους να παρακολουθήσουν όσο το δυνατό περισσότερες δράσεις και αθλήματα. Αυτό αποδεικνύει πως επιτύχαμε στους στόχους μας που ήταν, αφενός τα παιδιά να συμμετέχουν χωρίς το άγχος της νίκης και να γνωρίσουν διάφορα αθλήματα κι αφετέρου η ανάδειξη των περίπου δεκαπέντε πολιτιστικών δράσεων στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά», ανέφερε ο υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Νομού Ροδόπης Χρήστος Γαντζίδης, ο οποίος στάθηκε στις δυνάμεις της Κομοτηνής: «Η Κομοτηνή αποδεικνύει ότι μπορεί, με τους ανθρώπους της και την τεχνογνωσία τους, να διοργανώνει μεγάλες δράσεις που σηματοδοτούν την αρχή μιας διαχρονικής προσπάθειας».

Τη μεγάλη συμμετοχή αλλά και τη χαρά των μαθητών, ανέδειξε με δηλώσεις της στον «Χρόνο» και η σχολική σύμβουλος φυσικής αγωγής Θράκης και υπεύθυνη αθλημάτων στην εκτελεστική επιτροπή της Μαθητιάδας Ξανθή Κωνσταντινίδου: «Έχουμε απρόσμενα πολύ κόσμο. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι η ευρεία συμμετοχή αλλά η ευχαρίστηση των συμμετεχόντων από τη διοργάνωση. Τα παιδιά μαθαίνουν αθλητισμό, συνεργασία, συμβίωση κι αποκτούν εξαιρετικές εντυπώσεις. Φυσικά, ανεξαρτήτως ηλικίας, θρησκείας ή αθλητικών επιδόσεων. Παρατηρούμε μια τάση τα παιδιά να αγωνίζονται κυρίως στα αθλήματα,  που δεν είναι διαδεδομένα στα σχολεία, γιατί τραβούν την προσοχή τους. Εμείς τους δίνουμε μια μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, σε ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα», ανέφερε η  κα. Κωνσταντινίδου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΤΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ