Θετικός ο ΑΟ Ορεστιάδας στην δημιουργία Pre League! «Θα είναι καταστροφή το αντίθετο», λέει ο πρόεδρός του

 

Ο ΑΟ Ορεστιάδας υποβιβάστηκε φέτος από την Α1 Κατηγορία και βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος και όσων είχαν εξαγγελθεί, θα πρέπει να λάβει μέρος τη νέα χρονιά σε μια νέα κατηγορία, την επονομαζόμενη Pro League, η οποία θα αποτελεί ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα στην Volley League και την Α2 Ανδρών.

Την ώρα ωστόσο που αρκετοί αμφισβητούν αν θα υπάρξει και… Volley League τη νέα σεζόν, όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι η Pro League δεν θα δημιουργηθεί καθώς οι ομάδες δεν θα αντέξουν, μεταξύ άλλων, το κόστος των μετακινήσεων. Είναι ενδεικτικό ότι εφόσον δημιουργηθεί η κατηγορία, ο ΑΟ Ορεστιάδας μεταξύ άλλων θα κληθεί να παίξει παιχνίδια στην Ρόδο και την Κρήτη, πολύ πιο μακρινά και κοστοβόρα από αυτά που κάνουν οι ομάδες της Volley League.

Πάνω σε αυτήν την βάση, αναπτύχθηκε η φημολογία ότι ο ΑΟ Ορεστιάδας δεν επιθυμεί την συμμετοχή του στην Pro League και για οικονομικούς λόγους θα… αυτοϋποβιβαστεί στην Α2 Κατηγορία εφόσον προχωρήσει το σχέδιο. Κάτι τέτοιο διαψεύδει όμως κατηγορηματικά ο πρόεδρος του ΤΑΑ του ΑΟΟ Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου, που ως μέλος του προηγούμενου ΔΣ της ΕΟΠΕ είχε ψηφίσει υπέρ της δημιουργίας της Pro League. Ο ίδιος τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της δημιουργίας της Pro League και φυσικά της συμμετοχής της ομάδας του Βορείου Έβρου σε αυτήν.

«Το κόστος μπορεί να είναι μεγάλο για όλους και ειδικά για εμάς, που έχουμε έντεκα μακρινά ταξίδια από την Ορεστιάδα, ωστόσο αν δεν γίνει η Pro League, σε τρία τέσσερα χρόνια δεν θα έχουμε Εθνική Ομάδα. Η δημιουργία της είναι απαραίτητη για το μέλλον του αθλήματος. Εμείς, όσο δύσκολη και αν είναι η κατάστασή μας, στηρίζουμε την προσπάθεια γιατί πρωτίστως οφείλουμε να κοιτάμε το καλό του ελληνικού βόλεϊ. Αν η ΕΟΠΕ υπαναχωρήσει και δεν διεξαχθεί η Pro League, θα είναι καταστροφικό και οι συνέπειες θα φανούν σε λίγα χρόνια», ανέφερε ο Αθηνόδωρος Χατζηπαναγιώτου σε συνομιλία που είχε με το ThrakiSportS.