Η δικαίωση του… Γκιρτζίκη! ΠΟΤΕ ξανά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στην Ελλάδα! Χίλιες φορές σε Γερμανία, Αμερική, Αυστραλία…

 

Ο 75ος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος γράφει ιστορία, όπως έγραψε και η διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ. Αλλά για λάθος λόγο. Μπορεί όμως έστω και την ύστατη στιγμή να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την αναβάθμιση του θεσμού.

Ο ξανθιώτης πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης δικαιώθηκε. Όπως και ο κομοτηναίος πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Μάνος Γαβριηλίδης. Το ποδόσφαιρο στην μεγαλύτερη έκφρασή του στην χώρα, στον τελικό του Κυπέλλου, βρέθηκε υπό αστυνομικό κλοιό και στο έλεος των χούλιγκαν.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο τελικός αυτός δεν έπρεπε να γίνει στην Ελλάδα. Και από την στιγμή που τουλάχιστον ο Γιώργος Γκιρτζίκης και ο Μάνος Γαβριηλίδης φρόντισαν να περάσουν στην προκήρυξη της φετινής διοργάνωσης ότι ο τελικός μπορεί να γίνει και στο εξωτερικό, έπρεπε να γίνει εκεί.

Ο Ζήσης Βρύζας, στις πλάτες του οποίου έπεσε η συγκεκριμένη απόφαση, έκανε λάθος όταν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. Δεν είναι η εικόνα που αξίζει ένας τελικός κυπέλλου – αν και στην Ελλάδα μάλλον αυτό μας αξίζει. Ωστόσο πλέον υπάρχει το προηγούμενο.

Πέρυσι ο τελικός στο ΟΑΚΑ δεν έγινε ποτέ με κόσμο στην εξέδρα και ακόμα και στο άδειο ΟΑΚΑ, με 300 προσκλήσεις σε κάθε φιναλίστ, είχαμε έκτροπα. Φέτος τα πάντα έγιναν γης μαδιάμ, με απίστευτες μάχες σώμα με σώμα δυο ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξη του τελικού.

Εβδομήντα (ναι, 70!) τουλάχιστον άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο του Βόλου. Η γιορτή εκτυλίχθηκε σε εφιάλτη. Ποιος ο λόγος διεξαγωγής ενός τέτοιου αγώνα.

Πλέον στο καταστατικό η λύση έχει περάσει. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ τελικός Κυπέλλου Ελλάδας στην Ελλάδα! Στείλτε τον στην Γερμανία! Στείλτε τον στην Αμερική! Στείλτε τον στην Αυστραλία! Εκεί υπάρχουν χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ, πραγματικοί ΕΛΛΗΝΕΣ, που θα μπορούσαν να τον κάνουν γιορτή.