Πέντε χρόνια από την δεύτερη άνοδο του Πανθρακικού στην Super League! «Α’ Εθνική έχω ανεβεί κι έχω τρελαθεί…» (+video)

 

Την Τρίτη 2 Μαΐου συμπληρώθηκαν ακριβώς 100 ημέρες από την τελευταία παράσταση του Πανθρακικού στα εθνικά επαγγελματικά πρωταθλήματα, όπως θυμήθηκε νωρίτερα το ThrakiSportS. Ωστόσο η ημέρα αυτή συνιστά και μια σημαντική επέτειο στην ιστορία του συλλόγου, χαρμόσυνη αυτήν την φορά.

Ήταν 2 Μαΐου του 2012, ακριβώς πέντε χρόνια πριν, ημέρα Τετάρτη τότε, όταν η ομάδα της Κομοτηνής εξασφάλιζε την άνοδο της στην Super League. Συγκεκριμένα κέρδιζε στην Κατερίνη τον Πιερικό με 1-0 χάρη σε τέρμα του Μπαλού στο 23ο λεπτό και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα και βασικά την ήττα της Καλλιθέας στην Βέροια, εξασφάλιζε μαθηματικά από εκείνο το απόγευμα.

Περίπου τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας, τέτοια ώρα δηλαδή αλλά πέντε χρόνια πριν, ένα ξέφρενο πάρτι στηνόταν στην πλατεία Κομοτηνής κατά την επιστροφή της αποστολής του Πανθρακικού. Ο κόσμος συγκεντρωνόταν για να αποθεώσει τους παίκτες με συνθήματα όπως  «Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές» και «Α’ Εθνική έχω ανεβεί κι έχω τρελαθεί», αν και απέμεναν 5 αγωνιστικές για το τέλος.

Νωρίτερα, ξέφρενα ήταν τα πανηγύρια των παικτών του Πανθρακικού με το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Κύζα (τον γνωστό δραμινό ρέφερι που κυριαρχεί την τελευταία εβδομάδα το όνομά του στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα), ο οποίος είχε κρατήσει επτά λεπτά καθυστερήσεις. Ένα κουβάρι όλοι πανηγύριζαν την άνοδο και κάποια στιγμή πήραν στα χέρια και προπονητή Σάββα Παντελίδη, τον οποίο σήκωσαν στα… ουράνια.

Θυμηθείτε τις στιγμές στο παρακάτω δεκάλεπτο βίντεο, από την τότε μετάδοση του Ote TV αλλά και από όσα κατέγραψε η κάμερα της ίδιας της ΠΑΕ Πανθρακικός μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας αμέσως μετά και είχε δημοσιοποιήσει η ίδια μέσα από την σελίδα της στο youtube…