Β’ Εθνική: Επέστρεψε στις νίκες η Ασπίδα Ξάνθης που ανανέωσε και μαθηματικά το ραντεβού της και τη νέα χρονιά στην κατηγορία

 

Για 30 λεπτά δυσκολεύτηκε η Ασπίδα απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου, όμως το ξέσπασμα που έκανε στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκρινε και την αναμέτρηση αλλά και τη διαφορά. Η ομάδα της Ξάνθης επικράτησε με 73-58 και μαζί εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας πλέον σαν στόχο στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

Οι δύο ομάδες ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κοντά στο σκορ, με την Ασπίδα να έχει το προβάδισμα, να μην μπορεί όμως να ξεφύγει στο σκορ, επηρεασμένη από την αγωνιστική απραξία τριών εβδομάδων και την έλλειψη ρυθμού. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 19-16, ενώ το ημίχρονο βρήκε την ομάδα της Ξάνθης μπροστά με 33-26.

Στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με την Ασπίδα να προηγείται στο τέλος της περιόδου με 52-47, χωρίς να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Τελικά το ξέσπασμα της ομάδας της Ξάνθης έγινε στο τέταρτο δεκάλεπτο, όπου η Ασπίδα προηγήθηκε με διψήφια διαφορά, την οποία κράτησε μέχρι το τέλος, φτάνοντας στο τελικό 73-58. Στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού η χρησιμοποίηση για ακόμα ένα παιχνίδι δύο νεαρών παικτών από τις ακαδημίες της Ασπίδας, του Ντεμάι και του Πατσή, οι οποίοι αμφότεροι σκόραραν.

Διαιτητές: Ντούρας-Μπακάλης

Δεκάλεπτα: 19-16, 33-26 (ημίχρονο), 52-47, 73-58 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης, Κωτάκης): Ντεμάι 3, Παπαδάκης 10 (2), Γρούδος 4, Τσιώγκας 8 (2), Πατσής 2, Καραμπίνης 3 (1), Τσιαβές 13, Κουτσογιάννης 10, Ασημάκης 4, Παπαθανασίου, Μανδαλάκης 10, Πετς 6 (2).

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ (Παπαδόπουλος, Ξανθόπουλος): Αμούντζιας, Τσιμπής 15 (2), Μπαλτζόπουλος 4, Καδής 2, Δεληγιάννης 5 (1), Σικαλίδης, Κόκουρας 4, Σεκαδάκης 2, Σπύρας 12 (2), Τσιακλάγκανος 6, Καραμανώλης 7 (1).