Τα πήρε όλα η ΑΕΔ! Πανηγυρίζει πρωτάθλημα ΕΠΣ Έβρου και άνοδο στη Γ’ Εθνική το Διδυμότειχο μετά την ήττα του Ορέστη

 

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, η ΑΕ Διδυμοτείχου εξασφάλισε και την κούπα του πρωταθλήματος, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Έβρου.

Στην αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής έκανε… φιέστα τίτλου κερδίζοντας στην έδρα του με 5-1 τον Άρδα Καστανεών, που του είχε στερήσει βαθμούς στον πρώτο γύρο. Έτσι εκμεταλλεύθηκε το στραβοπάτημα του Ορέστη Ορεστιάδας, που δεν κατάφερε να φύγει νικητής από την δύσκολη έδρα της Ένωσης Άνθειας Αρίστεινου.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο σύλλογος της Ορεστιάδας παραχωρεί βαθμούς στο πρωτάθλημα σε οποιαδήποτε ομάδα πλην της ΑΕΔ. Είχε κερδίσει όλα τα παιχνίδια, εκτός από τα δυο με το Διδυμότειχο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται δύο βαθμούς πίσω του στην βαθμολογία και να το καταδιώκει.

Μετά όμως από την ήττα του Ορέστη με 1-0 από την Ένωση Άνθειας Αρίστεινου και την επικράτηση με 5-1 της ΑΕ Διδυμοτείχου επί των Καστανιών, η διαφορά εκτοξεύθηκε στους πέντε βαθμούς και δεν καλύπτεται στην τελευταία αγωνιστική που απομένει. Και 0-0 να είχε λήξει η Άνθεια, πάλι ο τίτλος είχε κριθεί και μαθηματικά.

Έτσι η ΑΕ Διδυμοτείχου φτάνει άξια όπως αποδεικνύεται στην κατάκτηση του νταμπλ και θα εκπροσωπεί την επόμενη σεζόν στα εθνικά πρωταθλήματα τον νομό Έβρου, που φέτος είχε μείνει χωρίς εκπροσώπηση σε αυτά για πρώτη φορά μετά από μισόν αιώνα. Περισσότερα σε λίγο…