Γ’ Εθνική: Εκτός έδρας νίκη επί του ΑΟ Καρδίας για τη Δόξα Προσκυνητών με “δράστη” τον Βάσκο

 

Ένα γκολ του Βάσκου στο 65′ ήταν αυτό που έκρινε την εκτός έδρας αναμέτρηση της Δόξας Προσκυνητών με τον ΑΟ Καρδίας, με την ομάδα της Ροδόπης να παίρνει ένα τρίποντο ψυχολογίας, με το οποίο έφτασε τους 23 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Η Δόξα για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κατέβηκε να αγωνιστεί με 3-6-1. Στο τέρμα ήταν ο Περτσάς, λίμπερό ο Τρίχας, ο οποίος είχε μπροστά του τους Σιδηρόπουλο και Λειβαδιώτη, δεξιά αγωνίστηκε ο Φουρκάν, αριστερά ο Ιωαννίδης, Κατσαρός, Ανυφαντάκης και Δραγανίδης έπαιξαν στο κέντρο, λίγο πιο μπροστά από τους τρεις ο Κεϊτά και στην κορυφή της επίθεση ήταν ο Βάσκος.

Το πρώτο μέρος ήταν αρκετά σκληρό, με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες και τη Δόξα Προσκυνητών να κρατάει χωρίς πρόβλημα το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθεί αν απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Το δεύτερο μέρος είχε ακριβώς το ίδιο τέμπο, μέχρι το 65′ όπου η Δόξα άνοιξε το σκορ. Ο Κατσαρός έκανε την κάθετη μπαλιά στον Βάσκο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΑΟ Καρδίας, πρόλαβε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που είχε βγει από το τέρμα του και με πλασέ από το ύψος της περιοχής άνοιξε το σκορ.

Στη συνέχεια ο ΑΟ Καρδίας βγήκε στην επίθεση και με σουτ προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Περτσά, ενώ η Δόξα είχε τρεις πολύ καλές αντεπιθέσεις με τους Δραγανίδη, Κατσαρο και Ανυφαντάκη, οι οποίες όμως κατέληξαν άουτ. Στο 93′ οι γηπεδούχοι απείλησαν με ισοφάριση, όμως το σουτ του Χαρίση απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Περτσάς, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Α.Ο. ΚΑΡΔΙΑΣ (Β. Αλεξόπουλος): Φαρμάκης, Μάντζιος, Μπιμπισίδης Γ., Κυβρακίδης (30’ Αμανατίδης), Γίδαρος, Δημητρακόπουλος (70’ Παπαδόπουλος), Αγτζίδης, Βόσδου, Χιντασέλι, Βερνάρδος (78’ Μαυρής), Χαρίσης.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Γ. Πουρλιάγκας): Περτσάς, Αχμέτ Φουρκάν, Δραγανίδης, Λειβαδιώτης, Σιδηρόπουλος, Τριχάς, Κατσαρός, Ανυφαντάκης (75’ Καμζέλας), Κεϊτά (83’ Κασιώτης), Βάσκος, Ιωαννίδης.