Στέκι τοξικομανών το εγκαταλειμμένο υπαίθριο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής

 

Στέκι τοξικομανών γίνεται κατά καιρούς το εγκαταλειμμένο υπαίθριο αθλητικό κέντρο του Δήμου Κομοτηνής, όπως αποκαλύπτουν και οι τρεις κλήσεις που έχει λάβει από την Εισαγγελία ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας. Επίσης υπάρχει χαρτί του Υγειονομικού που ενημερώνει τον Δήμο για την κακή κατάσταση του χώρου.

Όλα τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη των δημοτικών συμβούλων στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής το βράδυ της 27ης Απριλίου, όπως μεταφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Χρόνος».

Η αναφορά στον συγκεκριμένο χώρο έγινε με αφορμή τοποθέτηση της επικεφαλής της παράταξης “Εμείς…η Πόλη” σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δημόσιοι χώροι του Δήμου Κομοτηνής. Η ίδια έκανε λόγο για εγκαταλελειμμένους και αφιλόξενους χώρους. «Αυτή είναι η πλειοψηφία των πάρκων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των χώρων άθλησης», είπε χαρακτηριστικά η Φελίνα Καζάκου. Ήδη με επιστολή της έχει ζητήσει από την διοίκηση του Δήμου την άμεση παρέμβαση αυτής.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης μίλησε για τις προσπάθειες που γίνονται, μετά την πρόσληψη εργαζομένων μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, να ευπρεπιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι. Ειδικότερα για το αθλητικό κέντρο παραδέχτηκε ότι όποια προσπάθεια ευπρεπισμού του χώρου έγινε στο παρελθόν έπεσε στο κενό, εξαιτίας της δράσης βάνδαλων. «Δέκα φορές να αλλάξουμε την περίφραξη, δέκα φορές θα την βρούμε σπασμένη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «χρειαζόμαστε τρεις σεκιούριτι να είναι εκεί μέρα – νύχτα για να φυλάσσουν τον χώρο», δηλώνοντας κατ’ ουσία την αδυναμία της δημοτικής αρχής να διαφυλάξει τους κοινόχρηστους χώρους.

Παίρνοντας το λόγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λεβέντ Ισμαήλ ενημέρωσε ότι έχει καλέσει τα σχολεία να μην πηγαίνουν εκδρομή εκεί, ενώ εξανέστη από την κριτική της κας Καζάκου και είπε «δεν έχουμε ένα μαγικό κουμπί και να γίνουν όλα σε μία ημέρα», καλώντας την να επισκεφτεί άλλους δημόσιους χώρους, όπως τον χώρο δίπλα στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ, όπου τοποθετήθηκαν παγκάκια και πλέον είναι επισκέψιμος από δημότες.