Μεικτές Ομάδες: Πρωταθλήτρια στους Νέους η ΕΠΣ Σερρών! Η πορεία ως τον τίτλο και οι αγώνες με ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης

 

Η Μεικτή Ομάδα Νέων της ΕΠΣ Σερρών νίκησε στον μεγάλο τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που διεξήχθη στο γήπεδο της Βάρης της Μεικτή Ομάδα της ΕΠΣ Ηρακλείου με 3-2 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Η ΕΠΣ Σερρών ήταν ουσιαστικά η πρωταθλήτρια του Α’ Ομίλου και στην πορεία της για την κατάκτηση του τίτλου χρειάστηκε να παίξει και να νικήσει και τις τρεις ομάδες της Θράκης. Από όλες αξίζει να σημειωθεί ότι δέχθηκε τέρματα.

Το πιο δύσκολο έργο το είχε στο «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης, όπου δυσκολεύθηκε να λυγίσει τους Νέους της ΕΠΣ Έβρου με σκορ 2-3. Εντός έδρας υποδέχθηκε την ΕΠΣ Θράκης την οποία και κέρδισε με 4-1, ενώ στην Ξάνθη έπαιξε με την εκεί Μεικτή Νέων, την οποία συνέτριψε με 1-7.

Στην βαθμολογία η ΕΠΣ Σερρών είχε 19 βαθμούς έναντι 18 της ΕΠΣ Μακεδονίας και 14 της ΕΠΣ Δράμας. Η ΕΠΣ Έβρου συγκέντρωσε 10 βαθμούς, η ΕΠΣ Καβάλας 8, η ΕΠΣ Ξάνθης 5, η ΕΠΣ Χαλκιδικής 3 και η ΕΠΣ Θράκης είχε συγκεντρώσει μόλις 2 πόντους.

Ως πρωταθλήτρια του Α’ Ομίλου, η ΕΠΣ Σερρών αντιμετώπισε στην Β’ Φάση την ΕΠΣ Κοζάνης την οποία και νίκησε με σκορ 2-0, ενώ στον ημιτελικό απέκλεισε με 3-1 την ΕΠΣ Αχαΐας. Κάπως έτσι έφτασε στον τελικό, νίκησε την ΕΠΣ Ηρακλείου με 3-2 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Νέων για την σεζόν 2016-2017.