Κύπελλο Ελλάδος: Έχασε από τον Ολυμπιακό αλλά προκρίθηκε στον τελικό η ΑΕΚ του Πέτρου Μάνταλου

 

Η ΑΕΚ υπερασπίστηκε το 2-1 του πρώτου αγώνα και παρά το ότι έχασε με 1-0 πήρε την πρόκριση για τον Τελικό του Κυπέλλου – Αργά «ξύπνησε» ο Ολυμπιακός που σκόραρε με τον Ρομαό στο 82′ αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και έχοντας την κατοχή της μπάλας ήταν αυτή που δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Η Ένωση κράτησε άνετα το μηδέν στο πρώτο μέρος με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να πάρει την κατοχή, αλλά ούτε και να απειλήσει. Η δύναμη ήταν το κύριο στοιχείο του αγώνα και πολλές φορές οι παίκτες και των δύο ομάδων διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους.

Το τελευταίο σφύριγμα του Σιδηρόπουλου για το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες στο ισόπαλες χωρίς σκορ και έφερνε την ΑΕΚ ένα ημίχρονο πιο κοντά στον τελικό, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έπρεπε να τολμήσει πολύ περισσότερο για να ελπίζει σε πρόκριση. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με σκοπό να πιέσει αλλά η ΑΕΚ ήταν καλά οργανωμένη και δεν άφηνε τους αντιπάλους να απειλήσουν. Η Ένωση μάλιστα ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον Μάνταλο να εκτελεί εξαιρετικά απευθείας φάουλ αλλά ο Καπίνο την έστειλε άουτ.

Ο Ολυμπιακός πίεσε και με την είσοδο του Καρντόσο έγινε πιο απειλητικός. Τελικώς λίγο πριν το φινάλε εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας, ο Ρομαό μπήκε μόνος στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Ανέστη ανοίγοντας το σκορ. Στις καθυστερήσεις το ματς έγινε κυριολεκτικά ροντέο. Ο Καρντόσο έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αλμέιδα βγήκε μόνος με τον Καπίνο αλλά πλάσαρε μόλις άουτ.

Λίγο αργότερα έγινε και η φάση του αγώνα. Ο Ανέστης έκανε καθυστέρηση δέχτηκε κίτρινη αλλά δεν το κατάλαβε, και ο Σιδηρόπουλος λίγα δευτερόλεπτα αργότερα του έδειξε τη δεύτερη στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Αλμέιδα ο οποίος όμως δεν απειλήθηκε και έτσι η Ένωση πανηγύρισε έστω και με ήττα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για δεύτερη σερί σεζόν. Κόκκινη δέχτηκε και ο Ντα Κόστα για χτύπημα εκτός φάσης στις καθυστερήσεις.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος(Αλμέιδα 78′), Μάνταλος(Βάργκας 90′), Πατίτο(Γαλανόπουλος 62′), Αραούχο

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο,Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο(Ανδρούτσος 61′), Φορτούνης, Μάριν(Ελιονούσι 82′), Ανσαριφάρντ(Καρντόσο 58′)