Μπαίνουν νέες μπασκέτες αλλά δύσκολα θα μπει και παρκέ στο ανοιχτό γήπεδο του «Φώτης Κοσμάς»

 

Νέες μπασκέτες θα τοποθετηθούν στο ανοιχτό γήπεδα μπάσκετ του σταδίου «Φώτης Κοσμάς» της Αλεξανδρούπολης, αλλά όχι άμεσα αλλά από Σεπτέμβριο.

Αυτό αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Βαταμίδης, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Δημήτρη Κολιού στον Maximum.

Οι μπασκέτες έχει κριθεί ότι χρειάζονται άλλαγμα και έχουν εξασφαλιστεί τα σχετικά χρήματα, ωστόσο η αλλαγή αυτή δεν αναμένεται πριν το φθινόπωρο.

Άλλαγμα χρειάζεται βέβαια και το παρκέ, αλλά για αυτό το κόστος είναι κοντά στις 30.000 ευρώ για να ξηλωθεί το δάπεδο και να μπει υπόστρωμα και άλλο υλικό.

Τέτοια χρήματα δεν υπάρχουν, κατά συνέπεια το σχετικό έργο παραπέμπεται στις καλένδες, καθώς «δεν είναι η άμεση προτεραιότητά μας, υπάρχουν άλλες ανάγκες που επείγουν».

Υπενθυμίζεται ότι το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Φώτης Κοσμάς αποτελεί ίσως το βασικό γήπεδο για όσους θέλουν να παίξουν μπάσκετ στην Αλεξανδρούπολη, δεδομένης της έλλειψης χώρων στην πόλη.

Για την ώρα πάντως, οι Αλεξανδρουπολίτες μπορούν να πηγαίνουν στα άλλα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ που υπάρχουν, «στο πάρκο του Ποιμενίδη και στο κέντρο Νεότητας που θα τοποθετηθούν επίσης νέες μπασκέτες και μάλιστα άμεσα, καθώς και ένας υποτυπώδης φωτισμός», όπως υποσχέθηκε ο κ. Βαταμίδης.