Volley League: Πρώτο βήμα τίτλου για Ολυμπιακό απέναντι στους Εβρίτες του ΠΑΟΚ

 

Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα Volley League αφού νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ στον πρώτο τελικό και χρειάζεται άλλες δύο νίκες για να βάλει στην τροπαιοθήκη του τον 28ο τίτλο πρωταθλήματος και το δεύτερο «τρεμπλ» στην ιστορία του.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ που άγγιξε το εντυπωσιακό 72% αποτελεσματικότητα στην επίθεση με 21/29 τελειωμένες επιθέσεις ο Ολυμπιακός καθαρισε τον ΠΑΟΚ για πέμπτη φορα σε ισαριθμες αναμετρησεις.

Ο ΠΑΟΚ μετά από καιρό είχε στη σύνθεση του τον Σέρβο διαγώνιο Σάσα Στάροβιτς αλλά όχι και τον Βλάντο Πέτκοβιτς που έμεινε στον πάγκο. Βασικός πασαδόρος ήταν ο Θάνος Τερζής, όμως, το πρόβλημα του δικεφάλου ήταν η μέτρια υποδοχή, τα χαμηλά ποσοστά στις κόντρα επιθέσεις και η αδυναμία να αντιμετωπιστεί ο Αγκάμεζ ο οποίος τροφοδοτήθηκε γρήγορα και σωστά από τον πασαδόρο του Ολυμπιακού και πρωην του ΑΟΟ Κώστα Στιβαχτή. Το δεύτερο ραντεβού των δύο ομάδων έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 27 Απριλίου (19.00) όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στο PAOK Sports Arena.

Από τον Ολυμπιακό 7 πόντους ειχε ο πρωην του ΑΟΟ Αθως Κόστα, ενω μετριος ήταν ο Ανδρεας Ανδρεάδης που ειχε 4 πόντους,ο Γκαράς καλός στην υποδοχή ως λίμπερο με 64% υποδοχή ενω αγωνιστηκε και ο Κωνσταντινίδης. Τα σετ: 3-0 (25-19, 25-22, 25-16) σε 83′