ΕΠΣ Ξάνθης: Κυρίαρχος ο Άρης Αβάτου επικράτησε του Εχίνου και ετοιμάζεται για την στέψη του πρωταθλητή

 

Μεγάλη νίκη και μάλιστα με ανατροπή πέτυχε ο Άρης Αβάτου επί της ομάδας του Εχίνου, και πλέον μετρά αντίστροφα για την στέψη του και μαθηματικά ως πρωταθλητή της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης, που θα του δώσει αυτόματα και ένα «εισιτήριο» για την συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Παρότι ο Άρης δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε να χάνει από σχετικά νωρίς, όταν στο 19΄ με την πολύ όμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Κωνσταντινίδη, κατάφερε να γυρίσει το ματς στο δεύτερο μισό αρχικά με σκόρερ τον Πασχαλάκη στο 65΄ο οποίος δεν αστόχησε μέσα από την περιοχή και στη συνέχεια με ένα σουτ του Αναστάση Δεσύλλα, που προηγουμένως είχε αστοχήσει σε ένα πέναλτι της ομάδας, στο 81΄όπου κατάφερε να νικήσει τον Μολλά και να δώσει την 5η συνεχόμενη νίκη της ομάδας του στα play off.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 8ο λεπτό, με τους Δεσύλλα και Σουκρηογλού Σουκρή να συνεργάζονται πολύ ωραία, τον τελευταίο να δίνει τη μπάλα στο Γιώργο Βασιλειάδη και αυτόν από πολύ καλή θέση να κάνει ένα σουτ, αλλά να αστοχεί για πολύ λίγο. Στο 19′ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Γιώργος Γεωργιάδης έκανε ένα ωραίο σουτ, νίκησε τον Αμουτζάκη και έγραψε το 0-1, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο πρωτοπόρος Άρης Αβάτου ήταν καταιγιστικός και κατάφερε με τέρματα του Δεσύλλα και του Πασχαλάκη να ανατρέψει τελικά το εις βάρος του σκορ, πανηγυρίζοντας στο τέλος τη νίκη. Πριν την επίτευξη, όμως των δύο τερμάτων, ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει ακόμα ένα γκολ, όταν ο Δεσύλλας ανέλαβε την εκτέλεση ενός πέναλτι που έδωσε ο ρεφερι του αγωνα σε ενα χερι του Τζουμιαδη, αλλα αστοχησε. Στο 65′ ο Πασχαλακης βρεθηκε μονος μεσα στην περιοχη και εκανε το 1-1, ενω στο 81ο λεπτο ο Δεσύλλας δε χαρίστηκε και δεύτερη φορά στον Μολλά Χουσεϊν και τον νίκησε για να γράψει το τελικό 2-1.

ΆΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Ι. ,Δασκαλάκης (60 Γκέκας) , Ταχτσίδης , Κουτσούμπας, Σουκρή Ογλού, Δόντσος (Μπουνταγκίδης), Πασχαλάκης, Βασιλειάδης Γ. (Εφεντόπουλος), Δεσύλλας, Ευθυμιάδης

ΕΧΙΝΟΣ: Μολλά Χουσεϊν Ντενίς, Μπαϊρακταρίδης, Μποαση Σαμπρή, Τζομιάδης, Καδρι Χουσεϊν, Κωνσταντινίδης, Καβαζ Μεμετ, Χαιρουλα Μουσταφα, Μπαρε Χασαν, Γεωργιάδης, Αλη Τασην Σεντραλ