Παρουσιάστηκε η 1η Μαθητιάδα Αθλητισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 

Περίπου 800 μαθητές και μαθήτριες δήλωσαν συμμετοχή στην 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμου, που διεξάγεται 3-4 Μαΐου στην Κομοτηνή, στο χώρο της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και την Παρασκευή 5 Μαΐου στην Καλαμίτσα της Καβάλας. 

Τέτοιες λεπτομέρειες για τη διοργάνωση παρουσίασε η κοσμήτορας του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Μαρία Μιχαλοπούλου, αφού στο χώρο του τμήματος διεξάγεται το σύνολο των αθλημάτων. Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων της περιφέρειας και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες δράσεις.

Τις εκδηλώσεις της Μαθητιάδας μπορούν να επισκεφθούν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης και να συμμετάσχουν, μεταξύ όλων των υπολοίπων εκδηλώσεων και σε Παραολυμπιακά Αθλήματα.

Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία. Κάλεσμα σε όλους τους μαθητές απεύθυνε ο περιφερειακός διευθυντής ΑΜ-Θ Παναγιώτης Κεραμάρης, ενώ η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Ζωή Κοσμίδου έκανε λόγο για μία διοργάνωση “μικρογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων”.