Θύμα ανατροπής η Εθνικής Παγκορασίδων των Γκιούρδα-Γιαννακόπουλου στο κατάμεστο κλειστό του Άργους

 

Αν και προηγήθηκε με 2-0 σετ η Εθνική Παγκορασίδων «λύγισε» στο τάι μπρέικ από την Ουκρανία και μπήκε με το… αριστερό στον β΄ προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 που φιλοξενείται στο Άργος.

Πλέον, το Σάββατο (22/4) θα αντιμετωπίσει στις 8.00 το βράδυ την Κροατία που επίσης ηττήθηκε στην πρεμιέρα και θέλει να «σπάσει το ρόδι» και να ξαναμπεί στο κόλπο της πρόκρισης αφού οι νεαρές διεθνείς έδειξαν ότι έχουν πολλές δυνατότητες.

Στο κατάμεστο κλειστό του Άργους οι φίλοι του βόλεϊ χειροκρότησαν τις προσπάθειες των νεαρών κοριτσιών, παρόντων και των τοπικών αρχών. Η Εθνική ξεκίνησε δυνατά, πήρα τα πρώτα δύο σετ με 25-20 και 25-22, αλλά μετά έπαθε μπλακ άουτ.

Έχασε το τρίτο με 16-25, είδε την Ουκρανία να ισοφαρίζει κατακτώντας το τέταρτο με 22-25 και στη «ρώσικη ρουλέτα» του τάι μπρέικ η Ουκρανία πήρε  σημαντική διαφορά +4 (6-10) για να φτάσει στο τελικό  9-15 και την μεγάλη νίκη με 3-2 σετ.

Ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκε από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Γκούντα και τον εβρίτη βοηθό του Ανέστη Γιαννακόπουλο η Στέλλα Γκιούρδα, κόρη του τιμ μάνατζερ της Εθνικής Μάριου, η οποία σημείωσε έναν πόντο με μία στις δύο επιθέσεις.

Στην αναμέτρηση η οποία άνοιξε την αυλαία β’ προκριματικού ομίλου, η Ρουμανία επικράτησε εύκολα της Κροατίας με 3-0 σετ με όπλο το σερβίς (18 άσσους) και καλύτερα ποσοστά στην επίθεση (τα σετ 15-25, 14-25, 12-25). Όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο την Κροατία, ενώ νωρίτερα θα παίξουν η Ουκρανία με την Ρουμανία.