Από τα Special Olympics… στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον του Σιδηροκάστρου

 

Αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε σε συναθλητές αλλά και θεατές η παρουσία του αθλητή του Αρίωνα Ξάνθης Απτουλά Μεχμέτ, ο οποίος κατάφερε να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μπάντμιντον στο Σιδηρόκαστρο, κατακτώντας το δικαίωμα ισότιμης αθλητικής παρουσίας και αντιμετώπισης.

Ο Απτουλά Μεχμέτ είχε εκπροσωπήσει την Ξάνθη στους παγκόσμιους αγώνες Special Olympics στο Μπάντμιντον που έγιναν το 2011 στην Αθήνα, υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Αρίωνα, Χαράλαμπου Ιορδάνου. Πρόκειται για έναν νεαρό που συνεχίζει αδιάκοπα τον αγώνα του για τον αθλητισμό και την χαρά της ζωής. «Η ψυχή είναι πάνω από κάθε αναπηρία» αναφέρει χαρακτηριστικά, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα θέλησης.

Συνολικά ο Αρίωνας συμμετείχε στους αγώνες με 8 αθλητές και αθλήτριες σε όλες τις κατηγορίες. Στην Κ17 εφήβων – νεανίδων η Παναγιώτα Μπόσκου στο μονό κοριτσιών κατάφερε να μπει στο κυρίως σχήμα και να πάρει κατάταξη 9-16, αποκλειόμενη από την μετέπειτα φιναλίστ και ασημένια νικήτρια Ελένη Ρούγκλιου. Η Αρζού Μπαντζά στο μονό κοριτσιών δεν κατάφερε να μπει στο κυρίως σχήμα (θέση 33-64). Στο διπλό και οι 2 αθλήτριες κατάφεραν και μπήκαν στο κυρίως σχήμα περνώντας από τα προκριματικά και παίρνοντας θέση 9-16.
Στην άντρων – γυναικών υπήρξαν οι ακόλουθες συμμετοχές:
1) Φώτιος Τσάγκας μονό θέση 17-32 , μικτό θέση 9-16.
2) Λευτέρης Κασάπης μονό θέση 17-32 , μικτό θέση 9-16.
3) Τούνα Μειμάρη μικτό θέση 9-19 διπλό 5-8
4) Μαρία Σωτηρόγλου μονό και μικτό θέση 9-16.
5) Χάρης Παπαδόπουλος διπλό θέση 9-16