ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Η μάχη στον όμιλο της Ανατολικής Μακεδονίας και οι πιθανές διασταυρώσεις στα πλέι οφ με τον όμιλο της Θράκης

 

Μία αγωνιστική απομένει για το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ανδρών και ήδη οι ομάδες κάνουν τα σχέδια τους είτε για τη συνέχεια των play off, είτε για ξεκούραση.

Στον όμιλο της Ανατολικής Μακεδονίας τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τις τέσσερις πρώτες θέσεις και τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα play off. Στην κορυφή είναι πρώτη και αήττητη η Ελευθερούπολη (με ένα παιχνίδι λιγότερο που διεξάγεται σήμερα) και στη δεύτερη θέση ο Απόλλων Δράμας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Ρούπελ Σιδηροκάστρου με 36 βαθμούς (έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο), όσους έχει και ο ΑΟ Σερρών ο οποίος βρίσκεται στην τέταρτη θέση, καθώς υστερεί στην ισοβαθμία, έχοντας δύο ήττες από την ομάδα του Σιδηροκάστρου. Οι δύο ομάδες υποδέχονται το Σάββατο για την τελευταία αγωνιστική τους δύο πρωτοπόρους.

Στην πέμπτη θέση βρίσκονται οι Τιτάνες Δράμας, έχοντας 35 βαθμούς και οι οποίοι υποδέχονται την τελευταία αγωνιστική τη Δόξα Βώλακα, που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Ακόμα και αν χάσει ο ΑΟ Σερρών και ισοβαθμήσουν στην τέταρτη θέση οι δύο ομάδες, η ομάδα της Δράμας υστερεί στην ισοβαθμία, καθώς έχει δύο ήττες από την ομάδα των Σερρών. Έτσι τα τέσσερα εισιτήρια για τα play off παίρνουν ο ΓΣ Ελευθερούπολης, ο Απόλλων Δράμας, το Ρούπελ Σιδηροκάστρου και ο ΑΟ Σερρών.

Στον όμιλο της Θράκης τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει εν μέρει, καθώς έχουν προκριθεί στα play off ο Λεύκιππος Ξάνθης και ο Δημοκρίτειο Κομοτηνής. Αν ο Λεύκιππος νικήσει σήμερα τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη αγκαλιάζει την πρώτη θέση, καθώς την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης. Αν ηττηθεί όμως, τότε το Δημοκρίτειο θα κρατάει την τύχη στα χέρια του, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα ταξιδέψει στο Διδυμότειχο για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Σπάρτακο.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φιλία Ορεστιάδας με 35 βαθμούς. Τόσους έχει και ο Αρίωνας Ξάνθης που βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ 35 βαθμούς έχει και η Θύελλα Φερών που βρίσκεται στην πέμπτη θέση. Και οι τρεις ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας με ομάδες που δεν έχουν κάποιο κίνητρο, καθώς έχουν αποκλειστεί από την επόμενη φάση, θα έχουν όμως αγωνιστικό κίνητρο, μιας και θα είναι η τελευταία αγωνιστική και θα θέλουν να κλείσουν με θετικό πρόσημο το πρωτάθλημα.

Η Φιλία έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο, καθώς αντιμετωπίζει τον Έβρο Σουφλίου, που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Η Θύελλα Φερών αντιμετωπίζει στην Καβάλα τους Πάνθηρες, ενώ ο Αρίωνας θα αγωνιστεί στην Κομοτηνή με τον Αίαντα. Αυτό θεωρητικά είναι και το παιχνίδι της αγωνιστικής, καθώς αν ο Αρίων Ξάνθης κερδίσει, τότε δύσκολα θα αλλάξει η βαθμολογική θέση των τριών ομάδων.

Τα πιθανά ζευγάρια στα play off είναι τα εξής (η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες προκρίνεται στο final four του πρωταθλήματος):

Γ1  ΓΣ Ελευθερούπολης – Φιλία Ορεστιάδας/Αρίων Ξάνθης/Θύελλα Φερών

Γ2  Απόλλων Δράμας – Φιλία Ορεστιάδας/Αρίων Ξάνθης/Θύελλα Φερών

Γ3  Δημοκρίτειο Κομοτηνής/Λεύκιππος Ξάνθης – Ρούπελ Σιδηροκάστρου

Γ4  Λεύκιππος Ξάνθης/Δημοκρίτειο Κομοτηνής – ΑΟ Σερρών

ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΕΔΡΑ)

Νικητής Γ1 – Νικητής Γ3

Νικητής Γ2 – Νικητής Γ4