Κύπελλο Ελλάδος: Επίθεση Καραπαπά και Βρέντζου σε Χασάν Κούλα και λοιπούς διαιτητές μετά τη λήξη του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη

 

Ανέβηκαν οι τόνοι μόλις τελείωσε το παιχνίδι στο Φάληρο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Οπως αναφέρουν αθηναϊκές ιστοσελίδες, ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Βρέντζος την «έπεσαν» στον ρέφερι Τάσο Παπαπέτρου και τους βοηθούς του, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο ξανθιώτης Χασάν Κούλα, εκφράζοντας έντονα τα παράπονα τους.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρόλευκων» πλησίασαν το διαιτητή και του φώναζαν για τις αποφάσεις που πήρε στο ντέρμπι. Οι διαμαρτυρίες τους είχαν να κάνουν κυρίως με το γκολ του Πατίτο καθώς θεωρούν ότι χρησιμοποίησε το χέρι του στη φάση του τέρματος το οποίο σημείωσε. Το «θερμό» επεισόδιο πάντως δεν είχε συνέχεια λόγω της αστυνομικής δύναμης που υπήρχε στο χώρο.

«Νομίζω πως όλοι είδατε τι έγινε απόψε, και δεν μιλάω για αυτά που έκανε ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του», είπε λίγο αργότερα ο Κώστας Καραπαπάς, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τα σφυρίγματα του διαιτητή και τις υποδείξεις του Χασάν Κούλα και του Λάζαρου Δημητριάδη που ήταν οι δύο επόπτες, καθώς και των Γεώργιου Κύζα και Δημήτρη Θάνου που ήταν οι επιπρόσθετοι, στην περίφημη δήλωση με την οποία κατήγγειλε επεισόδια από τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού.

«Μόλις τελείωσε το ματς, διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τα αποδυτήριά μας και χτύπησε τους πάντες. Ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Χτύπησαν φροντιστές που δεν είχαν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο, που βγάζουν απλώς το μεροκάματό τους μεταφέροντας πετσέτες. Χτύπησαν αλύπητα κόσμο, απίστευτα πράγματα. Αυτό που έγινε απόψε είναι χούντα. Ο φροντιστής μας είχε αίματα στο πρόσωπό του», είπε ο Κώστας Καραπαπάς.

Με την διαιτησία τα έβαλε και ο προπονητής του Ολυμπιακού Τάκης Λεμονής. «Άλλοι παράγοντες δεν πήγαν καλά σήμερα… Κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο το οποίο έπρεπε να τελειώσει με τέσσερα γκολ για εμάς! Κατά κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίστηκαν δύο φάσεις, η μία… χάντμπολ! Το να μιλάω για τη διαιτησία δεν μου αρέσει, αλλά με κάποια πράγματα αγανακτείς! Κάναμε καταπληκτικό πρώτο μέρος, αντί να προηγούμαστε 3-0 ή 4-0, βρεθήκαμε στο 1-1. Δεν έχω να πω κάτι άλλο», ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαιτητές έμειναν εγκλωβισμένοι στα αποδυτήριά τους εντός του «Γ. Καραϊσκάκης» για περίπου δυο ώρες, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης, αυτό συνέβη κατ’ εντολή της αστυνομίας λόγω της παρουσίας κάποιων… «περίεργων« ατόμων στους διαδρόμους, που ανησυχούσαν τις αρχές. Η αστυνομία ήθελε πρώτα να ηρεμήσουν τα πνεύματα, να απομακρυνθούν άπαντες εντός και εκτός γηπέδου και έπειτα να αποχωρήσει η διαιτητική ομάδα. Τελικά, η διαδικασία αποχώρησης των διαιτητών ξεκίνησε μετά τις  23:30 ο βράδυ…