Κύπελλο Ελλάδος: Με ασίστ και αρχηγική εμφάνιση Μάνταλου η ΑΕΚ πήρε σκορ πρόκρισης στο “Καραϊσκάκη”

 

Με τον Πέτρο Μάνταλο να είναι εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, η ΑΕΚ πέρασε από το Στάδιο Καραϊσκάκη, νικώντας με 1-2 τον Ολυμπιακό και έχει το προβάδισμα, ενόψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Κομοτηναίος παίκτης της Ένωσης έδωσε την ασίστ στον Αρούχο για το 0-1, ενώ ήταν αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 1-2 με το τέρμα του Πατίτο, γκολ για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα στον Ολυμπιακό για χέρι του σκόρερ στο κοντρόλ που κάνει πριν σουτάρει.

Επίσης ο Μάνταλος έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει, ήταν διαρκής κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού, ενώ στο 36′ θα μπορούσε να κερδίσει την αποβολή του Ρομάο, καθώς ο παίκτης του Ολυμπιακού τον απώθησε από τον λαιμό, όμως ο διαιτητής χάρισε την αποβολή στον Τογκολέζο παίκτη, δίνοντας από μία κίτρινη κάρτα στους δύο παίκτες για την “κοκορομαχία” που είχαν. Στο 81′ αντικαταστάθηκε από τον Αραβίδη.

Ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο 13′ με τον Φιγκέιρας, είχε δύο δοκάρια, όμως μετά το 1-2 δεν απείλησε καθόλου την ΑΕΚ και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο Φάληρο. Υπενθυμίζεται ότι στον άλλο ημιτελικό που διεξήχθη την Τετάρτη, ο Παναθηναϊκός του Αλεξανδρουπολίτη τεχνικού Μαρίνου Ουζουνίδη νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ και έχει και αυτός προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.