Στην Αλεξανδρούπολη για δέκα μέρες η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει προκριματικών Μουντιάλ

 

Επιβεβαιώνονται τόσο από την πλευρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης όσο και από την πλευρά της Εθνικής Ομάδας οι πληροφορίες που μετέδωσε στην ιστοσελίδα της η Nova και θέλουν η προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας ενόψει του προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος να διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη.

Ο μάνατζερ της Εθνικής Ομάδας Μάριος Γκιούρδας επιβεβαίωσε στο ThrakiSportS ότι έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις και για τον λόγο αυτόν, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πρωτεύουσα του Έβρου, που είναι και η γενέτειρά του. Ωστόσο τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, με την πρόθεση ωστόσο να είναι οι διεθνείς να πραγματοποιήσουν στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» τις πρώτες συγκεντρώσεις και προπονήσεις.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δείχνει πρόθεση να καλύψει μέρος των εξόδων για την διαμονή και την διατροφή των διεθνών, καθώς φυσικά και να παράσχει το κλειστό γυμναστήριο. Ένα ζήτημα δημιουργήθηκε σε σχέση με τα οφέλη που αναζητούσε ο Δήμος για αυτά τα έξοδα, με την πρώτη σκέψη να είναι η διεξαγωγή κάποιου φιλικού αγώνα καθώς και η δυνατότητα στις τοπικές ακαδημίες βόλεϊ (που δεν είναι και λίγες) να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις και να γνωρίσουν από κοντά τα αστέρια της Εθνικής Ομάδας.

Αν και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αφού άλλωστε είναι πολύ πρόσφατη και η ανακοίνωση του Κώστα Αρσενιάδη στην θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, όλα δείχνουν ότι εκτός απροόπτου η Εθνική Ομάδα θα βρεθεί στον Έβρο από τις 4-5 Μαΐου και για δέκα μέρες, με σοβαρό το ενδεχόμενο διεξαγωγής και ενός αγώνα επίδειξης που θα ενταχθεί και στις επετειακές εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια».

Το ρόστερ της Εθνικής δεν είναι γνωστό, αφού όλοι περιμένουν τις πρώτες κλήσεις του Αρσενιάδη, πιθανότατα αμέσως μετά το Πάσχα. Ωστόσο ενδέχεται, ανάλογα και με την εξέλιξη που θα έχουν οι τελικοί, κάποιοι παίκτες που θα συμμετέχουν στις ομάδες που θα αργήσουν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα, να αργήσουν να ενσωματωθούν στην Εθνική και κατά συνέπεια να χάσουν μέρος των προπονήσεων στον Έβρο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε μερικούς μήνες που η Εθνική Ομάδα θα πραγματοποιήσει προετοιμασία στον Έβρο. Τον περασμένο Αύγουστο είχε βρεθεί στην Ορεστιάδα, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στο World League και ενόψει των μπαράζ με το Βέλγιο και τις άλλες ομάδες για τα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ 2017, που δυστυχώς δεν στέφθηκαν από επιτυχία.

Αυτήν την φορά η πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Ομάδα είναι φυσικά το World League, αλλά πιο πριν τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τον όμιλο να διεξάγεται τέλη Μαΐου (23-28) στην Ολλανδία. Σε αυτό το τουρνουά πρόκρισης της Ολλανδίας η πρώτη θέση δίνει απευθείας συμμετοχή στο Μουντιάλ ενώ η δεύτερη οδηγεί σε μπαράζ. Η γηπεδούχος Ολλανδία, η Σλοβακία του Κράβαρικ,  η Αυστρία, το Λουξεμβούργο και η Μολδαβία είναι οι αντίπαλοι της Εθνικής.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις ημερομηνίες, η Εθνική Ομάδα δεν θα έχει και πολλές μέρες στην διάθεσή της για να προετοιμαστεί. Αν δεν ανατραπεί κάτι στον υπάρχοντα καταρχήν προγραμματισμό, θα πρέπει να αναμένουμε να έρθει η Εθνική στην Αλεξανδρούπολη κάπου 4 με 5 Μαΐου, να μείνει δέκα μέρες και ακολούθως να μεταβεί για μια εβδομάδα στην Αθήνα, όπου στο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρέντη θα δοθούν με αντίπαλο την Τυνησία τα πρώτα αλλά και τελευταία φιλικά παιχνίδια πριν τους επίσημους αγώνες.