Μετάλλιο για 8χρονο μαθητή του 7ου Δημοτικού Αλεξανδρούπολης στο Πανελλήνιο Σχολικό Γρήγορου Σκακιού

 

Με μετάλλια στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι μικροί σκακιστές από τον Έβρο, που συμμετείχαν στο 29ο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Γρήγορου Σκακιού.

Το πρωτάθλημα έλαβε χώρα στο Λουτράκι Κορινθίας για δυο μέρες με τους μαθητές από την Αλεξανδρούπολη να εντυπωσιάζουν με τις επιδόσεις του.

Ο μόλις 8 ετών Γιώργος Γκόγκολας, σκακιστής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μαθητής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και κρέμασε στο στήθος του το ασημένιο μετάλλιο. Κατάφερε 8 νίκες σε 9 παιχνίδια και πήρε τη δεύτερη θέση με μισό βαθμό διαφορά από τον πρώτο.

Μεγάλη επιτυχία και για τον Νικόλαο Κούτλα, επίσης σκακιστή του Εθνικού, μαθητή στην Ε΄ Δημοτικού, που κατέκτησε την 5η θέση σε ισοβαθμία με τον 3ο και δεν ανέβηκε στο βάθρο στις λεπτομέρειες.

Η Μαρία Κούτλα στην Α΄ Δημοτικού κατετάγη 17 η στην γενική κατάταξη με 5,5/9 και τερμάτισε 3 η καλύτερη σκακίστρια παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια.

Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις των υπολοίπων παιδιών  από τον Έβρο:

Β΄ Δημοτικού: Σωκράτης Γωνιάδης  4,5/9

Ε΄ Δημοτικού: Χρήστος Γκέροφ με 5/9-Σταύρος Δημάκης 4,5/9- Ευαγγελία Δημάκη 2,5/9

ΣΤ΄ Δημοτικού: Αντιγόνη Κούτλα 4/9

Α΄ Γυμνασίου: Αθανάσιος Βαλσαμίδης 5/9- Κατερίνα Πάτρη  3,5/9

Λύκεια: Στυλιανός Χατζηευαγγέλου με 4,5/9.

Στο 15ο Ομαδικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα η μια και μοναδική ομάδα που συμμετείχε από τον Έβρο, αυτή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών κατέκτησε την 6η θέση στην Ελλάδα (σε ισοβαθμία από την 4η έως την 9η θέση), ανάμεσα σε 36 Δημοτικά Σχολεία της χώρας! Στην ομάδα συμμετείχαν οι  σκακιστές-μαθητές Μαρία Κούτλα, Νικόλαος Κούτλας, Χρήστος Γκέροφ και Αντιγόνη Κούτλα.