Γ’ Εθνική: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Με τις αναμετρήσεις για την 25η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρόγραμμα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας με τον Ορφέα να παίρνει άνευ αγώνα το τρίποντο απέναντι στην ΑΕ Ποντίων καθώς έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα ενώ η Δόξα Προσκυνητών γνώρισε την εντός έδρας ήττα από τον Νέστο Χρυσούπολης. 

Πέραν των δυο ομάδων μας έχουμε και πολλούς άλλους θρακιώτες ποδοσφαιριστές και προπονητές, που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα με άλλες ομάδες αλλά έστω και μέσω αυτών συμμετέχουν στους αγώνες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Αυτήν την Κυριακή τα πήγαμε ελάχιστα καλά αφού σκόραραν μόνο οι Κυβελίδης, Ζυγκερίδης και Κατσικοκέρης.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Αλμωπός Αριδαίας-Μακεδονικός Φούφα 2-0: Δεν αγωνίστηκε καθόλου για τους φιλοξενούμενους ο πρώην παίκτης του Ορφέα Ξάνθης Νίκος Μόσχος καθώς μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου δεν θα μπορεί να αγωνιστεί μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Εορδαϊκός-Απόλλων Παραλιμνίου 0-3: Για τους φιλοξενούμενους καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Κώστας Τριανταφύλλου.

Απόλλων Καλαμαριάς-Δόξα Δράμας 2-0: Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς από το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνονταν πολλά για την προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Football League, η ομάδα του πρώην προπονητή του Πανθρακικού Δημήτρη Καλαϊτζιδη κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-0 και να αποσπαστεί με 4 βαθμούς από τον την δεύτερη Δόξα Δράμας. Για τους γηπεδούχους ως βασικός ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό  αγωνίστηκε ο Κυβελίδης που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με ένα υπέροχης ομορφιάς τέρμα. Ως αλλαγή στο 75′ λεπτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο  πρώην παίκτης του Πανθρακικού αλλά και των τμημάτων υποδομής της Ξάνθης Χασομέρης. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι οι Ζώτος και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παναγιώτης Πετρούσης. Για τους φιλοξενούμενους ως βασικοί ολοκληρώνοντας και την αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι Σικαλιάς, ο πρώην αρχηγός του Πανθρακικού Λαδάκης, ο εβρίτης Αντρέας Μκρτσιαν και ο πρώην φορ του Πανθρακικού Ίγκορ. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήραν οι Καρλόπουλος και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού  Μπουσινάκης.

2ος ΌΜΙΛΟΣ

ΑΕ Καραϊσκάκης-Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου 1-0: Για τους γηπεδούχους ως βασικοί ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι πρώην παίκτες του Πανθρακικού Ζυγκερίδης που πέτυχε και το μοναδικό τέρμα στην αναμέτρηση χαρίζοντας στην ομάδα του το τρίποντο και Κουσίδης που αντικαταστάθηκαν στο 89′ και 84′ λεπτό αντίστοιχα. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Μπεκατώρος. Για τους φιλοξενούμενους καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην της Ξάνθης Ψύρρας.

Διαγόρας Σεβαστής-Ολυμπιακός Βόλου 1-0: Για τους γηπεδούχους βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην μπακ του Πανθρακικού Δημήτρης Σκλιοπίδης ολοκληρώνοντας το 90λεπτό. Για τους φιλοξενούμενους του Ολυμπιακού Βόλου παρελθόν αποτέλεσε ο πρώην φορ της Ξάνθης και του Πανθρακικού Δημήτρης Σουάνης.

Νίκη Βόλου-Πιερικός 1-0:  Για τους φιλοξενούμενους ως αλλαγή  αγωνίστηκε ο πρώην των ακαδημιών του Πανθρακικού Καρτσαμπάς που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 61′ λεπτό της αναμέτρησης.

Τηλυκράτης Λευκάδας-Ρήγας Φεραίος 0-2:  Για την ομάδα της Λευκάδας βασικός ήταν ο πρώην στόπερ του Πανθρακικού Κώστας Ιασωνίδης ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση.

Πύδνα Κίτρους-Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 1-2: Για τους γηπεδούχους ως βασικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης των τμημάτων υποδομής του Πανθρακικού Κωστίκος. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι πρώην παίκτες της Ξάνθης Καθάριος και Παπαδημητρίου όπως και ο πρώην πορτιέρο του Πανθρακικού και της Ελπίδας Σαπών Δημήτρης Παπατολίκας.

3ος ΌΜΙΛΟΣ

Παναρκαδικός-ΑΟ Λουτράκι 0-1: Ως βασικός αγωνίστηκε για τους φιλοξενούμενους ο εβρίτης  Τσορμπατζίδης όπως και ο ξανθιώτης Γούλας που αντικαταστάθηκε στο 91′ λεπτό της αναμέτρησης. Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο εβρίτης Δροσάκης.

Αστέρας Αμαλιάδας-Παναχαϊκή 0-3: Για τους φιλοξενούμενους ως βασικοί ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι οι Βρονταράς και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Φωτάκης. Καθόλου δεν αγωνίστηκαν οι Μακρυδημήτρης και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Πολίμος.

4ος ΌΜΙΛΟΣ

Ιάλυσος-Ατσαλένιος 3-0: Για τους γηπεδούχους βασικός ξεκίνησε την αναμέτρηση ο πρώην παίκτης της Ξάνθης και της ΑΕΚ Ρίκκα που ολοκλήρωσε και το 90′ λεπτό.

Ιωνικός-Τριγλία Ραφήνας 4-0:  Για τους γηπεδούχους καθόλου δεν αγωνίστηκε ο εβρίτης Κυριακίδης.

Κηφισιά-Άγιος Ιερόθεος 1-2: Για τον Αγ. Ιερόθεο ως βασικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Κωνσταντίνος Κάρδαρης.

Ερμής Ζωνιανών-Πανθηραϊκός 2-1:  Για τους φιλοξενούμενους ως βασικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση αγωνίστηκε ο πρώην παίκτης Λαζαρίδης ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μυρθιανός που πέρασε στην αναμέτρηση στο 50′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Οδυσσέας Γεωργιαδης.

Θύελλα Ραφήνας-ΑΕΕΚ ΙΝΚΑ 3-1: Για τους γηπεδούχους ως βασικός αγωνίστηκε ο ξανθιώτης Ντόσκας ολοκληρώνοντας το 90 λεπτό.  Για τους φιλοξενούμενους ως αλλαγή αγωνίστηκε ο Αρσενίεβιτς που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 54′ λεπτό.  Καθόλου χρόνο συμμετοχής δεν πήρε ο Κομοτηναίος Γκουτσίδης.

Ηλυσιακός-Προοδευτική 0-0: Για τους φιλοξενούμενους, καθόλου δεν αγωνίστηκε για τους φιλοξενούμενους ο  πρώην διεθνής παίχτης της Ξάνθης, Ολυμπιακού και ΑΕΚ Χρήστος Πατσατζόγλου όπως και ο ο εβρίτης Γαιδατζής.

Εργοτέλης-Εθνικός 2-0:  Για τους γηπεδούχους βασικοί ξεκίνησαν ο πρώην του Πανθρακικού Μπάτζιος που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση όπως και ο Κατσικοκέρης που αντικαταστάθηκε στο 90′ λεπτό αφού είχε ανοίξει το σκορ για την κρητική ομάδα στο 42′ λεπτό. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Σουφλίου Γκαραγκλίδης όπως και ο πρώην του Πανθρακικού Μίνγκας.