ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Κρίνεται στην Κομοτηνή ο πρώτος τίτλος της χρονιάς ανάμεσα σε Λεύκιππο Ξάνθης και Ελευθερούπολη (13:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Στην Κομοτηνή διεξάγεται την Κυριακή στις 13:00 το μεσημέρι ο 13ος Τελικός του Κυπέλλου Ανδρών «Τάσος Χαραλαμπίδης», ανάμεσα σε Ελευθερούπολη και Λεύκιππο Ξάνθη. 

O τελικός με απόφαση του ΔΣ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ διεξάγεται πλέον από πέρσι σταθερά στην Κομοτηνή ανεξαρτήτως των ομάδων που θα συμμετέχουν, καθώς είναι η έδρα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και γενέτειρα του Τάσου Χαραλαμπίδη, ο οποίος «έφυγε» με τη δύση του 2015 από κοντά μας, ενώ το όνομα του δόθηκε και στον θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Χαραλαμπίδης είχε υπηρετήσει την ΕΚΑΣΑΜΑΘ σαν πρόεδρος από το 1981 ως και το 2011 καθώς καθώς και σαν γενικός γραμματέας στη συνέχεια, ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η οποία πρωτοδημιουργήθηκε το 1976. Παράλληλα, εκπροσωπούσε την Θράκη στην ΕΟΚ και για αυτό πέρυσι είχαν βρεθεί στον τελικό μέχρι και οι Βασιλακόπουλος και Τσαγκρώνης.

Αυτός είναι ο 3ος τελικός που θα διεξαχθεί στην έδρα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με τον πρώτο να γίνεται το 2008 και τον δεύτερο πέρσι, όταν και καθιερώθηκε και επίσημα η πρωτεύουσα της Ροδόπης σαν έδρα του μεγάλου τελικού.

Η Ελευθερούπολη είναι το φαβορί του τελικού. Η ομάδα της Καβάλας δεν έχει γνωρίσει ακόμα την ήττα σε κανέναν επίσημο αγώνα που έχει δώσει φέτος, είτε για το πρωτάθλημα, είτε για το κύπελλο. Το ρόστερ της διαθέτει έμπειρους παίκτες και όπως ο Αστέρας Καβάλας πέρσι, δίνεται από όλους σαν την ομάδα που μπορεί φέτος να κάνει αυτή το νταμπλ.

Ο Λεύκιππος Ξάνθης στην πρώτη του αγωνιστική χρονιά κατάφερε να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου, δείχνοντας πως θα παλέψει και πως θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Για το λόγο αυτό έχει απευθυνθεί κάλεσμα στους φίλους του μπάσκετ από την Ξάνθη να ταξιδέψουν στην Κομοτηνή και να βοηθήσουν την ομάδα στην προσπάθεια της.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ομάδα της Ξάνθης την Παρασκευή, ο προπονητής του Λεύκιππου Πάνος Παπαδόπουλος δήλωσε πως «το κλίμα στην ομάδα μας είναι πολύ καλό, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και παρά την απουσία του Ψάλτου, πάμε στην Κομοτηνή με αισιοδοξία και πίστη να δώσουμε τον δικό μας αγώνα και να διεκδικήσουμε όλες τις πιθανότητές μας, να τις εξαντλήσουμε καλύτερα, για την κατάκτηση του τροπαίου!».

«Είναι σπουδαίο στην πρώτη χρονιά δημιουργίας αυτής της ομάδας να βρισκόμαστε στον τελικό, έχουμε «χτίσει» ένα ρεκόρ με 15 συνεχείς νίκες και έχουμε απέναντί μας μια πολύ καλή ομάδα, αήττητη στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο, που δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα και διαθέτει έμμισθους αθλητές αν και ερασιτεχνική. Όμως αν θες να εδραιωθείς στον χώρο, πρέπει να κοιτάς στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα και να βρίσκεις κίνητρο να τα καταφέρνεις ακόμη και σε πολύ δύσκολους αντιπάλους. 

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της η ομάδα μου λειτουργεί άριστα τόσο διοικητικά όσο και οργανωτικά. Έχουμε δίπλα μας μια διοίκηση που είναι δίπλα μας πάντα και με το παραπάνω, διαθέτουμε ένα πολύ μαχητικό σύνολο που δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, ένα σύνολο που όπως λέμε είναι «πολύ σκληρό για να πεθάνει». Όσον αφορά το κενό του Μίλαν Ψάλτου, είναι μεγάλη η απουσία του, την έχουμε βιώσει και στο διάστημα που έλειπε λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων, δεν αποτελεί δικαιολογία για εμάς η έλλειψή του και τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ και προσπαθούν να καλύψουν το κενό του επάξια», κατέληξε ο Πάνος Παπαδόπουλος.

Ο αρχηγός του Λεύκιππου Θοδωρής Σταμπουλής τόνισε πως «αποτελεί τεράστια επιτυχία για εμάς η συμμετοχή μας στον τελικό. Στόχος μας είναι να περάσουμε καλά, να το ευχαριστηθούμε, να γίνει μια μεγάλη μπασκετική γιορτή, να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο βλέποντας τέτοιους αγώνες και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Καλώ τον κόσμο της Ξάνθης να έρθει στην Κομοτηνή, να δει ένα ωραίο παιχνίδι και να το απολαύσει. Ο ΓΣ Ελευθερούπολη είναι το φαβορί αλλά εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το καλύτερο για να διεκδικήσουμε το κύπελλο. Ο Λέυκιππος διαθέτει μια πολύ καλή δομή, στα προσφέρει όλα, υπάρχει πολύ καλό κλίμα μεταξύ όλων και οι ανάλογες υποδομές για να ασχολείσαι με το μπάσκετ χωρίς προβλήματα. Σίγουρα σε ένα τελικό υπάρχει και άγχος αλλά υπάρχει και θέληση, γόητρο και πίστη για τη νίκη, όποια ομάδα και να έχεις αντίπαλο, θέλεις να κάνεις τα πάντα για την κερδίσεις».

Εκτός από το κενό του Μίλαν Ψάλτου δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα για τον Λεύκιππο, που ολοκλήρωσε το πρωί του Σαββάτου την προετοιμασία του για το παιχνίδι, ενώ την αποστολή για τον τελικό αποτελούν οι Οικονόμου, Άνθης, Τσίλογλου, Κουτσογιάννης, Σταμπουλής, Μαυρομματίδης, Λαγογιάννης, Κουμπάνης, Κούτρας, Κάλφας, Πλωμαρίτης, Σακελλαρίδης και Ρούμογλου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ 12 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ