Πρωτιές των παλαιστών της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης σε Βουλγαρία και Θεσσαλονίκη

 

Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής συμμετείχαν στο τουρνουά προετοιμασίας πάλης «Ντίνγκο Πετροφ» που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στην Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας.

Το τουρνουά της Βουλγαρίας,  αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρισμένα στο χώρο της πάλης. Η ξανθιώτικη αποστολή απέσπασε δύο διακρίσεις με τον Ξανθιώτη παλαιστή Βλαδίμηρο Γεωργιάδη να κατακτά τη 3η θέση, και τον αθλητή του Αρχελάου Κατερίνης Νικήτα Γαβριήλ, που συμμετείχε με την αποστολή της Ξάνθης, να βγαίνει 2ος. Οι αθλητές του Δημοκριτείου αγωνίστηκαν στην ελευθέρα με αξιοπρεπή επίσης παρουσία.

Στις αρχές Απριλίου η ομάδα της Ξάνθης ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στη πρώτη φάση των προκριματικών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παμπαίδων και τέσσερις από τους πέντε αθλητές της αποστολής κατέκτησαν τη πρώτη θέση και προκρίθηκαν στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Καλαμάτα στις 6 Μαΐου. Οι αθλητές που θα ταξιδέψουν στη Καλαμάτα είναι οι Δημητριος Λογγινίδης, Αλέξανδρος Μπατζακίδης, Βλαδίμηρος Γεωργιάδης και Δημήτριος Παροτσίδης.