«Το άλμπουμ της ζωής μου»: O Κώστας Λίτσιος αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Πολλοί ίσως θεωρούν ότι κατάγεται από τον Έβρο αλλά στη πραγματικότητα είναι βέρος Αθηναίος. Το πρώτο του ταξίδι όμως στην Αλεξανδρούπολη έμελλε να είναι και το πιο καθοριστικό, αποδεικνύοντας ότι πολλά ταξίδια συνεχίζονται για πολύ καιρό ακόμα κι αφότου έχει σταματήσει η κίνηση στο χρόνο και στο χώρο. Ο Κώστας Λίτσιος απ’ ότι φαίνεται ήρθε στον Έβρο για να μείνει και δε σταματάει στο χώρο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Αίαντα Αθηνών. Στη συνέχεια πήγε στον Παναθηναϊκό. Έμεινε εκεί από το 2004 έως το 2006 όπου κέρδισε και το πρωτάθλημα των εφήβων μαζί με την ομάδα του. Την επόμενη χρονιά και για ένα χρόνο γνώρισε και έπαιξε σε ακόμη μεγάλη ομάδα στη καριέρα του: στην ΑΕΚ. Αγωνίστηκε στις υποδομές της και στη συνέχεια πήρε την απόφαση για την ”εσωτερική μετανάστευση”.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα είναι ο επόμενος του σταθμός και ίσως και η αφορμή για να αλλάξει όλη του η ζωή. Αργότερα θ’ αγωνιστεί στον Έβρο Σουφλίου, στην ομάδα που όπως λέει έχει ζήσει κάποιες από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του στιγμές και όχι μόνο, καθώς πέρα από ομάδα είναι και μια πολύ μεγάλη παρέα. Μαζί με τον Έβρο Σουφλίου κατακτά και το κύπελλο Έβρου έχοντας ως αντίπαλο την τωρινή του ομάδα, την Ένωση Άνθειας- Αρίστεινου.

Φέτος λοιπόν τον συναντούμε στην Ένωση, να συνεχίζει τη πολύ καλή του πορεία και παράλληλα να ετοιμάζεται να ανεβεί τα σκαλιά της εκκλησίας με το κορίτσι που ”χαρακτηρίζει” τη ζωή του εκτός από το ποδόσφαιρο, τη Ραφαέλα.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Κώστας Λίτσιος ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Κώστα Λίτσιο μέσα από τα μάτια του… Κώστα Λίτσιο!