Κύπελλο Ερασιτεχνών: Τεράστια πρόκριση του ΠΑΟΚ Κοσμίου μέσα στη Χρυσούπολη παρά τα προβλήματα

 

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε και το γεγονός ότι ταξίδεψε με σύνθεση ανάγκης στην Χρυσούπολη, ο ΠΑΟΚ Κοσμίου πέτυχε σπουδαία νίκη με 4-2 επί του Κεραυνού Πέρνης μέσα στην Χρυσούπολη, μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι.

Η ομάδα της Κομοτηνής  άνοιξε πρώτη το σκορ, βρέθηκε πίσω στην συνέχεια, αλλά επέστρεψε δριμύτερη και πήρε μια μεγάλη πρόκριση από τους κυπελλούχους Καβάλας, παρά το γεγονός ότι είχε πολλές απουσίες και ταξίδεψε με σύνθεση ανάγκης (έλειπαν οι Αραμπατζής, Γιαπρακτσής, Πότσης, Τσαγκαλίδης και Ζουμπιάδης).

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να προηγηθεί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Μουρατίδη που εκμεταλλεύθηκε την σέντρα του Ξενάκη και πλάσαρε από κοντά τον Γεωργούση. Πριν ωστόσο ολοκληρωθεί το ημίχρονο, η Πέρνη κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση με δυο γκολ του Αλή Μπαρή, αρχικά ισοφαρίζοντας με αριστοτεχνική απευθείας εκτέλεση φάουλ στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και στις καθυστερήσεις με ωραίο πλασέ εντός περιοχής.

Παρόλα αυτά το Κόσμιο έδειξε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει. Στο 51′ ισοφάρισε, με σκόρερ και πάλι τον Μουρατίδη που δέχτηκε την μπαλιά από τον Βοργιατζίδη από τα δεξιά, έπειτα από φάση που ξεκίνησε από τον Φλέγγα. Με παρόμοιο τρόπο, πάλι σέντρα του Βοργιατζίδη από δεξιά και τον Κιόρι να παρεμβάλλεται στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, πήρε προβάδισμα η κυπελλούχος Ροδόπης. Το Κόσμιο σφράγισε την πρόκριση στο 90΄ με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ του Ξενάκη, που διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Ενδιαμέσως, ο Κεραυνός Πέρνης προσπάθησε, έχοντας ως κύριους εκφραστές τους Ξανθιώτες του, να ισοφαρίσει εκ νέου και να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφερε με τον δις σκόρερ Αλί Μπαρή να γίνεται και ο.. μοιραίος, καθώς έχασε τις πιο χαρακτηριστικές ευκαιρίες στο 73′ όταν σημάδεψε με πλασέ λίγο άουτ καιστο 81′ όταν μέσα από την περιοχή έπιασε το σουτ, είδε όμως την μπάλα  να κοντράρει στα σώματα και να περνά σύριζα από τα γκολπόστ του ανήμπορου να αντιδράσει αν πήγαινε στα δίχτυα του Δεληγιάννη.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ (Κώστας Τερζανίδης): Γιωργούσης, Καλαμάρης, Ιβανίδης, Κιομουρτζής, Δόρκας, Κασαμπάς (58′ Τζορμπατζή) , Μαυροματίδης, Κιόρι, Ευφροσυνίδης, Αλή Μπαρή, Νάνος (60′ Πουρλουκάκης)
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Γιώργος Δίγκας): Δεληγιάννης, Βοργιατζίδης, Ξενάκης, Κυπιρτόγλου, Λεβεντέλλης (85′ Μιχαλακέλλης), Φλέγγας, Αμετ Ερκάν, Μουρατίδης (60′ Στοίνοβιτς), Μαδούρας, Μητρούσης, Ταμάμης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ