Κύπελλο Ερασιτεχνών: Άδοξος αποκλεισμός του Άρη Αβάτου σε επεισοδιακό ματς με το Σκούταρι

 

Ξεκίνησε με φιλοδοξίες ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου, ωστόσο ηττήθηκε μέσα στο γήπεδο του ΑΟΞ που χρησιμοποίησε ως έδρα από την Ελπίδα Σκουτάρεως, με αποτέλεσμα να γνωρίσει από τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών τον άδοξο και πρόωρο αποκλεισμό.

Ο λόγος για τον Άρη Αβάτου, κυπελλούχο και με το ένα πόδι και πρωταθλητή της ΕΠΣ Ξάνθης, που ωστόσο γνώρισε πικρή ήττα με 1-0 από την κυπελλούχο Σερρών και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης, στην οποία είχε πολλές φιλοδοξίες.

Πάντως οι Ξανθιώτες έχουν πολλά παράπονα από την διαιτησία, αλλά και από την συνολική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων, σε ένα παιχνίδι τα έσοδα του οποίου πήγαν για φιλανθρωπικό σκοπό αλλά δυστυχώς εξελίχθηκε επεισοδιακά. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το τέρμα του Μπόζιταρ Τάντιτς με εντυπωσιακό βολέ λίγο μετά την συμπλήρωση του δεκαλέπτου προήλθε με τον παίκτη της κυπελλούχου Σερρών να ξεκινά την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ.

Το Άβατο διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή της ΕΠΣ Έβρου Σιδηρόπουλο και για μη καταλογισμό πέναλτι  σε ανατροπή του Πασχαλάκη μέσα στην περιοχή, εξαιτίας της οποίας υπήρξε μάλιστα ένταση και στην εξέδρα, όπου βρέθηκαν πάνω από 500 άτομα, ανάμεσά τους και 150 σερραίοι φίλαθλοι. Η χαρακτηριστικότερη ευκαιρία για ισοφάριση υπήρξε από τον Χαριτίδη λίγο μετά την συμπλήρωση μιας καθαρής ώρας αγώνα.

Πάντως η Ελπίδα Σκουτάρεως αποδείχθηκε εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα σε κάποια από αυτές, με χαρακτηριστικότερες από αυτές το τετατέτ του Στεφανίδη στο ημίωρο αλλά και την κεφαλιά του Γκόγκα ένα τέταρτο πριν το τέλος, που αμφότερες απέτρεψε με εντυπωσιακές επεμβάσεις ο Αμουτζάκης. Πλέον η Ελπίδα Σκουτάρεως θα υποδεχθεί σε δυο εβδομάδες τον νικητή του αγώνα ΑΕ Διδυμοτείχου – ΠΑΟΚ Κοσμίου, που θα διεξαχθεί την άλλη Τετάρτη.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσεμενίδης): Αμουτζάκης, Κούτρας, Μπουτακίδης, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Σουκρήογλου (46′  Πασχαλάκης), Δόντσος, Δεσύλλας, Γκέκας, Χαριτίδης (86′ λ.τ. Βασιλειάδης Γ.), Ευθυμιάδης (70′ Βασιλειάδης Ι.)

ΕΛΠΙΔΑ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ (Ηλίας Εγγονίδης): Νικολούδης, Κωφοκώτσιος, Πασχαλούδης, Δίγκας, Κουτζαβασίλης, Μουσικάκης, Ουζούνογλου (80′ Κεχαγιάς), Γεωργιάδης, Στεφανίδης (67′ Ζαχαριάς), Τάντιτς (87′ Παπαδόπουλος), Γκόγκας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ