Η απάντηση του προέδρου της ΕΠΣ Έβρου σε όσα ακούστηκαν σε βάρος του στην «Δίκη» του Σκάι για την υπόθεση Travel Plan

 

Την δική του απάντηση στις κατηγορίες ότι προσέφερε ταμειακή διευκόλυνση ύψους ενός εκατ. ευρώ προς το γνωστό ταξιδιωτικό γραφείο Travel Plan την περίοδο που ήταν ταμίας της ΕΠΟ έδωσε μέσω του ThrakiSportS ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης, μετά την αποκάλυψη που έγινε στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη».

Μιλώντας στο ThrakiSportS, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων. Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι όταν ανέλαβε ταμίας στην ομοσπονδία, βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη από χρόνια σύμβαση συνεργασίας με το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό πρακτορείο και υπήρχε μάλιστα ένα μεγάλο χρέος της ομοσπονδίας προς το πρακτορείο ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Βάσει της συμβατικής υποχρέωσης που υπήρχε, το συγκεκριμένο πρακτορείο αναλάμβανε όλα τα ταξίδια της ΕΠΟ, μεταξύ αυτών και των εθνικών ομάδων. Ωστόσο το πρακτορείο δεν είχε ρευστότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις πριν από ταξίδια, για να μπορέσουν να αγοραστούν εισιτήρια και να μην υπάρξουν προβλήματα στην Εθνική Ομάδα, υπέγραψε την χορήγηση κάποιων ποσών, με σύμφωνη γνώμη και συναπόφαση πάντα και των άλλων παραγόντων της Ομοσπονδίας.

Βέβαια, ως ταμίας που ήταν, ο Χρήστος Καραβασίλης είναι αυτός που εμφανίζεται να υπογράφει για οποιοδήποτε ποσό έφευγε από το ταμείο της Ομοσπονδίας. Ωστόσο ο ίδιος επιμένει ότι αφενός ποτέ δεν ενεργούσε σε τέτοια θέματα μόνος του, αφετέρου δεν έκανε κάτι παράνομο αλλά ούτε και ανήθικο, αφού η ΕΠΟ ήταν εκείνη που χρώσταγε στο πρακτορείο από το παρελθόν, τουλάχιστον με βάση τα όσα ήταν σε θέση ο ίδιος να γνωρίζει – και έτσι κι αλλιώς όφειλε να δώσει τα χρωστούμενα.

Το γεγονός ότι αυτό συνέβαινε σε περιπτώσεις πριν από ταξίδια των Εθνικών Ομάδων (όχι μόνο ανδρών αλλά τις μικρές των ελπίδων, νέων, παίδων, γυναικών κλπ) είχε να κάνει επειδή επιθυμία της διοίκησης της ΕΠΟ ήταν να μην υπάρξει πρόβλημα με τις Εθνικές Ομάδες. Ωστόσο, γεγονός είναι ότι η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ, με πρόεδρο Γκιρτζίκη και ταμία Καραβασίλη, είχε εκδώσει μέχρι και ανακοινώσεις κατά του Travel Plan δείχνοντας διάθεση να απεμπλακεί η Ομοσπονδία από τις συμβατικές υποχρεώσεις που υπήρχαν με το συγκεκριμένο πρακτορείο λόγω προβλημάτων που είχαν σημειωθεί στην συνεργασία.

Ο κ. Καραβασίλης επισημαίνει ότι όταν αποχώρησε από την διοίκηση της Ομοσπονδίας τον περασμένο Οκτώβριο, εξακολουθούσε να υπάρχει χρέος προς το Travel Plan, αλλά πλέον είχε περιοριστεί στο ένα εκατομμύριο από δυόμισι που ήταν όταν παρέλαβε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από την κουβέντα που είχε ο Χρήστος Καραβασίλης με το ThrakiSportS, κατέστη σαφές ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει τίποτα για ποινική έρευνα της υπόθεσης από τον εισαγγελέα και την δικαιοσύνη.

Ωστόσο, αν και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου δεν παρακολούθησε την εκπομπή «Δίκη» του Σκάι και ενημερώθηκε για όσα είχαν ειπωθεί σε αυτήν για το πρόσωπό του από δημοσιεύματα σαν και αυτό του ThrakiSportS, φάνηκε ότι ήταν ενήμερος για την ύπαρξη σχετικής ερευνητικής διαδικασίας, καθώς άλλωστε είχαν υπάρξει και άλλα σχετικά δημοσιεύματα με την συγκεκριμένη υπόθεση.