ΕΠΣ Ξάνθης: Βήμα ανόδου στην Γ’ Εθνική για το Άβατο με τεσσάρα επί του Ηρακλή Ν. Ζυγού

 

Με νέα εντυπωσιακή νίκη συνέχισε το πρόγραμμα του στην διαδικασία των πλέι οφ και στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, ο πρωτοπόρος Άρης Αβάτου που επικράτησε αυτήν την φορά εντός έδρας του Ηρακλή Ν. Ζυγού με 4-0 πλησιάζοντας όλο και περισσότερο την προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης κύλησε δίχως πολλές αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά στις 2 εστίες καθώς η ομάδα του Ηρακλή Ζυγού κατάφερε να κλείσει τους χώρους και με κυρίως αμυντικούς προσανατολισμούς να καταφέρνει να κρατάει απαραβίαστη την εστία του. Η ομάδα του Αβάτου απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ευκαρπίδη στο 17′ λεπτό με τον Δεσύλλα να επιχειρεί το σουτ και την μπάλα να καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ευκαρπίδη. Σπουδαία ευκαιρία χάθηκε για τον Άρη προς το τέλος του ημιχρόνου με τον Κοτόπουλο να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος χωρίς ωστόσο να σημαδεύει σωστά.

Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της για 72′ αγωνιστικά λεπτά καθώς σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκέκας κατάφερε να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ και να λύσει ουσιαστικά τα πόδια των συμπαιχτών του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα πραγματοποίησε το 2-0 με ωραίο σουτ αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό. Στο 77′ λεπτό ο Ευθυμιάδης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με σουτ έπειτα από ωραία ατομική προσπάθεια. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Βασιλειάδης Γ. με σουτ εκτός περιοχής σε ένα τελευταίο 20λεπτό που η ομάδα του Άρη κατάφερε να πετύχει τέσσερα τέρματα.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Αμουτζάκης, Βασιλειάδης Ι., Δασκαλάκης (68′ Μπουνταγκίδης), Παπαδιώτης, Ταχτσίδης, Δεσύλλας, Πασχαλάκης (68′ Βασιλειάδης Γ.), Δόντσος, Κοτόπουλος (62′ Γκέκας), Χαριτίδης, Ευθυμιάδης

ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΖΥΓΟΥ: Ευκαρπίδης, Κοψαλίδης, Αρσενίου, Πελτεκίδης, Τσετινές, Κελέσης, Κριεζής, Μπαργκάν (65′ Μπουδούρ Μ.), Πανταζίδης (82′ Μπασινάς), Κτίστης (69′ Παπαδόπουλος), Κωφίδης

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ