Γ’ Εθνική: Την ήττα γνώρισε ο Ορφέας στην Αριδαία από τον τοπικό Αλμωπό

 

Σε μια ωραία μέρα και με πολύ καλό καιρό για να παιχτεί ποδόσφαιρο, ο Ορφέας Ξάνθης ταξίδεψε στην Αριδαία, όπου και αντιμετώπισε τον τοπικό Αλμωπό, με την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή να γνωρίζει δυστυχώς την ήττα, μετά από ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις, και η ομάδα της Ξάνθης δεν κατάφερε να απειλήσει όσο θα έπρεπε για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ο Ορφέας Ξάνθης είχε αρκετές απώλειες, αφού δεν έπαιζαν ούτε τα αδέρφια Βασίλης και Γιάννης Καραγκιόζης, ούτε ο Γιώργος Κατρανίτσας, αλλά και αρκετά ακόμα σημαντικά στελέχη της ομάδας, αλλά παρ’όλα αυτά κατάφερε να παίξει αρκετά καλά και τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο και στις δυο ομάδες. Στην επανάληψη ο Αλμωπός βρήκε πιο πολλούς χώρους και μετά από ένα στημένο, κατάφερε με σκόρερ τον Παντελίδη να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, που έμελλε να του δώσει και την νίκη.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 11ο λεπτό, με τον Χιντ Ιμέρ να βρίσκει την ευκαιρία και να κάνει ένα σουτ, το οποίο όμως δεν ήταν όσο καλό έπρεπε για να νικήσει τον Καραγιαννίδη, που απέκρουσε και διατήρησε το 0-0, ενώ στην συνέχεια ο Αλμωπός απείλησε με τον Παντελίδη και τον Μπρέγκου, σε δύο στημένες φάσεις, αλλά ο Ρούφος ήταν σε ετοιμότητα και διατήρησε το σκορ. Στην επανάληψη ο Αλμωπός, πίεσε πιο ψηλά, βρήκε κάποιους παραπάνω κενούς χώρους και στο 57ο λεπτό κατάφερε μετά από μια εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με σέντρα, και κεφαλιά στη συνέχεια του Παντελίδη να νικήσει τον Ρούφο και να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα ο Ορφέας προσπάθησε να απειλήσει, πίεσε πιο ψηλά κυνηγώντας το γκολ αλλά δεν τα κατάφερε, αφού ούτε το σουτ του Κώστα Θεοδωρίδη στο 64ο λεπτό, μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ και δεν απείλησε τον Καραγιαννίδη. Μάλιστα λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αλμωπός σε μια κόντρα επίθεση βρήκε χώρο και έβγαλε και πάλι μόνο του, τον Παντελίδη με τον Ρούφο, αλλά αυτή τη φορά ο δεύτερος του  είπε «όχι», κρατώντας τον Ορφέα ζωντανό στο παιχνίδι.

ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Γ. Τυριακίδης): Καραγιαννίδης, Μιχαηλίδης (79’ Τσιμτσιριδης), Αναστασιάδης, Παπαζούδης, Μουρατίδης, Μπρέγκου, Παπαευθυμίου, Ελευθεριάδης Γ., Αλμπάνης (59’ Ρογκότης), Ελευθεριάδης Θ.(70’ Παπασυμεών), Παντελίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Μ. Μπογιατζίδης – Μ. Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Θεοδωρίδης Χ. (72’ Μυγκίδης), Μαλαδένης (47’ Θεοδωρίδης Κ.), Μακράκης, Χιντ ιμέρ, Μελισσόπουλος, Τορομανίδης, Λαζαρίδης, Χαλήλ Ιμπράμ, Μουμίνογλου.