Ο Κώστας Αρσενιάδης νέος προπονητής των “Εβριτών” στην Εθνική Ανδρών

 

Αν και είχαν ακουστεί αρκετά ονόματα για τον πάγκο της Εθνικής, ανάμεσα σε αυτά και των Μουστακίδη και Καλμαζίδη και αφού ο πρώτος αρνήθηκε επίσημα τη θέση στον πάγκο του Ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος, ο Κώστας Αρσενιάδης θα είναι τελικά ο νέος προπονητής των Τζούριτς, Κουμεντάκη, Ανδρεάδη, Γκαρά και Δαλακούρα στην Εθνική Ανδρών και διάδοχος του Κώστα Δρίσκα. 

Ο προπονητής του φιναλίστ του Κυπέλλου ΑΟΠ Κηφισιάς θα βρεθεί για δεύτερη φορά στον πάγκο της Εθνικής ομάδας καθώς και το 2009 είχε διατελέσει Ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Αποτελεί σίγουρα τιμή το ότι επιλέχθηκα από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου. Δεν το κρύβω ότι ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή στην Εθνική, για να ολοκληρώσω αυτό που έμεινε στη μέση το 2009, ωστόσο δεν μπορούσα να γνωρίζω αν θα είχα αυτή την ευκαιρία και φυσικά το πότε θα μου δινόταν. Σίγουρα πάντως τώρα είναι εντελώς διαφορετικές οι συγκυρίες», τόνισε αρχικά ο νέος Ομοσπονδιακός κι αναφερόμενος στην Εθνική ομάδα συμπλήρωσε: «Είναι μια ομάδα που έχει δυνατότητες, έχει ταλέντο, έχει παίκτες που μπορούν να εξελιχθούν και μαζί τους ανέβει επίπεδο Σίγουρα το Ευρωπαϊκό βόλεϊ έχει προχωρήσει, έχουν εμφανιστεί πολλές ομάδες υψηλού επιπέδου, δίπλα στις παραδοσιακές δυνάμεις οι οποίες φιλοδοξούν να πλασαριστούν κοντά σ’ αυτές. Σ’ αυτό το νέο περιβάλλον λοιπόν η θέση μας είναι… αυτή που είναι τη δεδομένη χρονική στιγμή και μένει να δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε επίπεδο».

Όπως και το 2009 στην Πορτογαλία έτσι και τώρα (από 23-28 Μαΐου στην ολλανδία) η πρώτη επίσημη υποχρέωση της Εθνικής είναι τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αγώνες στο World League.

«Αυτή τη στιγμή σκεφτόμαστε μόνο τον προκριματικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και το πώς θα παρουσιαστούμε πιο πλήρεις και πιο ανταγωνιστικοί εκεί, γιατί το ένα συνδέεται με το άλλο… Είναι νωρίς να σχολιάσουμε τον όμιλο, δεν είμαστε το φαβορί αλλά στα χαρτιά είμαστε η 3η δύναμη», είπε ο κ. Αρσενιάδης και συμπλήρωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή το ότι βρίσκομαι στο τιμόνι της Εθνικής, αλλά είναι κι ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη γιατί αυτό συμβαίνει σε μια δύσκολη στιγμή. Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια με τον κ. Δρίκο, την οποία θα προσπαθήσουμε να την συνεχίσουμε και να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Στην κατάσταση που είμαστε καλύτερα να μιλάμε όσο το δυνατόν λιγότερο και ότι έχουμε να πούμε να το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».