Δικαστικό «γκολ» σε Λαμπάκη! Το ΣτΕ έκοψε τις επιχορηγήσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε Εθνικό και άλλες τρεις ομάδες

 

Πριν συμπληρωθεί καλά καλά μία εβδομάδα από την δημοσιοποίηση των επιχορηγήσεων που θα λάβουν από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης 43 αθλητικά σωματεία της περιοχής, σε μπλόκο στις επιχορηγήσεις αυτές προχώρησε η αρμόδια Επίτροπος που ελέγχει τις αποφάσεις για τους Δήμους του Νομού Έβρου.

Την αποκάλυψη κάνει το «Έθνος της Κυριακής», στο φύλλο που ήδη κυκλοφορεί από το απόγευμα του Σαββάτου στα κεντρικά περίπτερα της Αθήνας, πέριξ της Ομόνοιας και του Συντάγματος, ενώ αντίστοιχα έχει αναρτήσει σχετικό θέμα με μέρος του ρεπορτάζ και στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουμε ένα νέο επεισόδιο ανάμεσα στον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη και την Επίτροπο Έβρου, στην οποία επιτέθηκα πολύ πρόσφατα εξαιτίας της άρνησής της να εγκρίνει τα έξοδα ύψους 300.000 ευρώ για την προμήθεια νέων ηλεκτρονικών πινάκων στο Κολυμβητήριο. Η Επίτροπος εκτιμούσε ότι θα μπορούσαν να παραγγελθούν φθηνότεροι ηλεκτρονικοί πίνακες, το θέμα έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αλλά εκεί δικαιώθηκε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Το νέο επεισόδιο στην κόντρα που τείνει να έχει δημιουργηθεί έχει να κάνει με τις επιχορηγήσεις. Η Επίτροπος βρήκε ότι δεν δικαιολογούνται για όλες τις ομάδες και έχει στείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή ένα από τα τρία ανώτατα δικαστήρια της χώρας που ασχολείται με τις διοικητικές αποφάσεις, το ποσό των 35.000 ευρώ που αποφασίστηκε να δοθεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά και αυτά που έχουν προβλεφθεί για άλλες τρεις ομάδες που εμφανίζονται να έχουν χορηγούς.

Πέτυχε μάλιστα με προσωρινή διαταγή να ανασταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διατεθούν χρήματα αυτήν την στιγμή από τα ταμεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης στους συγκεκριμένους τέσσερις αθλητικούς συλλόγους της πόλης.

Αφορμή για την παρέμβαση της Επιτρόπου στάθηκαν οι αντιδράσεις που υπήρξαν για τον καταμερισμό της πίτας των επιχορηγήσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ιδίως από τους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης. Ωστόσο φαίνεται μαζί με τον Εθνικό να… «καίγονται» και οι ίδιοι. Η Επίτροπος παγώνει την επιχορήγηση στον Εθνικό αλλά και όσα σωματεία φέρονται να έχουν έσοδα πλην των συνδρομών των μελών τους, ανάμεσα σε αυτά και τους Κύκλωπες.

Μάλιστα, επιχειρηματολογεί για αυτό το «πάγωμα» χρησιμοποιώντας μέρος της ίδιας της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που λίγο πριν τα αναλυτικά ποσά που λαμβάνει κάθε σύλλογος, αναφέρει: «Όσοι σύλλογοι Αθλητικοί και Πολιτιστικοί έχουν έσοδα από διάφορες πηγές εισοδημάτων ή έσοδα από εμπορική δραστηριότητα έμμεσα ή άμεσα (πλην συνδρομών μελών ή τρίτων) δεν δικαιούνται επιχορηγήσεις».

Ακριβώς από κάτω, λοιπόν, αναφέρει η Επίτροπος, αποφασίζεται να δοθεί στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης ένα ποσό της τάξεως των 35.000 ευρώ. «Ωστόσο είναι γνωστό  ότι η συγκεκριμένη ομάδα που μετέχει στο ανώτερο πρωτάθλημα βόλεϊ έχει έσοδα από άλλες πηγές, ήτοι από διαφημίσεις και άσκηση εμπορικής δραστηριότητας, οπότε κανονικά δεν δικαιούται επιχορήγησης, βάσει της ίδιας απόφασης», επισημαίνει η Επίτροπος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Επίτροπος πέρα από την επιχορήγηση στον Εθνικό που καταγράφει ρητά στην αναφορά της, επισημαίνει ότι και οι υπόλοιπες επιχορηγήσεις πρέπει να διπλοελεγχθούν για αυτόν τον σκοπό, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλες ομάδες που έχουν έσοδα από άλλες πηγές. Μάλιστα, στο δημοσίευμα του «Έθνους» κατονομάζονται και η ΓΕΑ, η Νίκη και οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης (κοινώς όσες εκπροσωπούν την πόλη σε εθνικά πρωταθλήματα, έστω και αν είναι ερασιτεχνικές), καθώς χάνουν και αυτοί οι σύλλογοι το ποσό που τους δόθηκε, όπως κινδυνεύει να το χάσει και κάθε ομάδα που έχει έσοδα πχ από διαφημίσεις στην φανέλα ή στα γήπεδα όπου αγωνίζονται.

Το ολοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» το υπογράφει ο προϊστάμενος του Γραφείου Βορείου Ελλάδος της εφημερίδας Χρίστος Τελλίδης, που επισημαίνει ότι το «πάγωμα» των επιχορηγήσεων αποτελεί πλήγμα για το κοινωνικό προφίλ παροχών που θέλει να καλλιεργήσει ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και δημιουργεί σοβαρό προηγούμενο για να καταργηθούν συνολικά οι τακτικές επιχορηγήσεις σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, όπως κάνουν οι γειτονικοί Δήμοι Κομοτηνής και Ξάνθης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΕ 43 ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ «ΠΟΛΕΜΟ» ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ, ΦΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΠΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ