Οι πρωταγωνιστές της Ασπίδας Ξάνθης που θα διεκδικήσουν στα μπαράζ την (επ)άνοδο την Α2 Ανδρών!

 

Η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα στον 3ο όμιλο της Β’ Εθνικής τερματίζοντας στην πρώτη θέση του ομίλου που συμμετείχε με αντιπάλους μεταξύ άλλων και το Δημοκρίτειο Κομοτηνής που τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Έτσι η Ασπίδα θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α2 Κατηγορία μέσω μπαράζ.

Στα μπαράζ η ομάδα χάντμπολ της Ξάνθης θα αντιμετωπίσει τον Αρίων Πτολεμαΐδας και τον Μακεδονικό που αμφότερες είναι πρωταθλήτριες των ομίλων που συμμετείχαν. Έτσι σε ένα όμιλο 3 ομάδων θα διεκδικήσουν την άνοδο στα σαλόνια της Α2 Κατηγορίας με τις δύο πρώτες ομάδες να παίρνουν την άνοδο.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων για την ομάδα της Ασπίδας που αποτελούν και τα βασικά γρανάζια της πολύ καλής φετινής πορείας είναι οι Καζαντζίδης που αποτελεί και τον αρχηγό της ομάδας αλλά και ο Ναθαναηλίδης που με τις εμφανίσεις τους και κυρίως με τα τέρματα τους βοήθησαν τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και την συμμετοχή της ομάδας στα μπαράζ ανόδου.

Ο αρχηγός της ομάδας Νίκος Καζαντζίδης σε σύνολο 9 αγώνων που συμμετείχε κατάφερε να σημειώσει 59 τέρματα κάποια από τα οποία ήταν καθοριστικά κυρίως με αντίπαλο την ομάδα του Δημοκρίτειου Κομοτηνής. Με τις πολύ καλές του εμφανίσεις αλλά κυρίως με την εμπειρία του βοήθησε τα μέγιστα καθοδηγώντας και τους συμπαίχτες του σε ρόλο προπονητή εντός των 4 γραμμών του γηπέδου.

Ο Ναθαναηλίδης σε σύνολο 10 αγώνων που συμμετείχε κατάφερε να βρει 60 φορές δίκτυα. Σε μία αναμέτρηση δεν κατάφερε μόνο να βρει δίκτυα απέναντι στην ομάδα της Κομοτηνής καθώς όσο χρόνο βρισκόταν εντός γηπέδου αγωνιζόταν τραυματίας. Σε όλες τις υπόλοιπες αναμετρήσεις και όταν η μπάλα έκαιγε ήταν αυτός που έπαιρνε τις περισσότερες προσπάθειες και με τα καθοριστικά του τέρματα κυρίως απέναντι στο Δημοκρίτειο βοήθησε τα μέγιστα έτσι ώστε η ομάδα της Ασπίδας να κατακτήσει το ροζ φύλλο αγώνα.

Η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης στηρίζει πολλά στους δύο σκόρερς της στους αγώνες μπαράζ οι οποίοι και με την βοήθεια των υπολοίπων να επαναφέρουν την ομάδα μετα απο ένα διάλειμμα ενός ετος στην Α2 κατηγορία.