Να εκμεταλλευθεί το μπάχαλο στον ΠΑΟΚ και να τον κερδίσει στην Πυλαία επιδιώκει ο Εθνικός (18:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Λίγες μέρες μετά την νίκη με 3-0 σετ, στο ντέρμπι του Έβρου, επί της υποβιβασμένης Ορεστιάδας, ο Εθνικός ταξιδεύει στην Θεσσαλονική για να αντιμετωπίσει το απόγευμα της Πέμπτης (18:00, LIVE ThrakiSportS) την ομάδα του ΠΑΟΚ, και θέλει να αιφνιδιάσει τους Θεσσαλονικείς, παίρνοντας τη νίκη που ίσως εν τέλει του δώσει και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ από τον πρώτο κιόλας αγώνα. Ο Εθνικός με 12 νίκες σε 22 αγώνες ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της κανονικής περιόδου και θα ρισκάρει για τη μεγάλη υπέρβαση και θα πάει στη Θεσσαλονίκη με ανεβασμένο το ηθικό μετά τη νίκη γοήτρου επί της Ορεστιάδας την Κυριακή που μας πέρασε και με μόνο στόχο φυσικά την νίκη.

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης είπε σε σχέση με την αντικατάσταση του Γιάννη Καλμαζίδη από τον Χόρχε Ελγκέτα στον πάγκο του ΠΑΟΚ: «Η αλλαγή προπονητή πάντα βοηθάει τις ομάδες έστω κι αν κάθε αλλαγή δεν είναι εύκολη. Ο ΠΑΟΚ εξ αρχής είχε στόχο το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε άλλο στόχο τον οποίο ήδη έχουμε πετύχει. Κατεβαίνουμε χωρίς πίεση και άγχος για να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αν βρούμε ευκαιρίες θα τις εκμεταλλευτούμε».

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Είναι η τέταρτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα στη σεζόν. Ο ΠΑΟΚ έχει δύο νίκες πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ. Η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες και όποια ομάδα προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου, συνεπώς όποια ομάδα και να προκριθεί δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο στην επόμενη φάση.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Χόρχε Ελγκέτα είπε: «Πρώτα από όλα, είμαι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Ξέρω την ομάδα, γνωρίζω για τον κόσμο που είναι φανταστικός και πιστεύω ότι θα βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τους παίκτες να πάμε μπροστά. Μέσα σε δυο μέρες είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Για να προχωρήσουμε πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Ο ΠΑΟΚ είναι οικογένεια και πιστεύω ότι θα κάνουμε το καλύτερο. Το ματς με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης είναι πολύ δύσκολο. Κάθε μέρα μια καινούργια μέρα και ένας καινούργιος στόχος. Πρέπει να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και να δούμε τη συνέχεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθήσει».

Την ίδια πάνω κάτω ώρα θα διεξάγονται και οι υπόλοιποι προημιτελικοί. Στο κλειστό της Κυψέλης Παναθηναϊκός και Σύρος βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι τέσσερις ημέρες μετά τον αγώνα που έδωσαν στην 22η αγωνιστική (νίκη του Φοίνικα με 3-2 αν και έχανε με 2-0). Στον Παναθηναϊκό υπάρχει ερωτηματικό για τον Μαρούλη που εδώ και καιρό παίζει τραυματίας ενώ στον Φοίνικα θα απουσιάσει ο Παπαδόπουλος.

Στη Βόχα ο Παμβοχαϊκός υποδέχεται την Κηφισιά με την ομάδα από το Βραχάτι να έχει το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά την Κηφισιά να έχει κερδίσει και τα δύο φετινά ματς με το εμφατικό 3-0. Τέλος στο κλειστό του Ρέντη, στον μόνο προημιτελικό που έχει εξ αρχής ξεκάθαρο φαβορί, ο Ολυμπιακός που έχει πάρει όλους τους τίτλους φέτος θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης,

Οι δεύτερες αναμετρήσεις στις έδρες των σημερινών φιλοξενούμενων θα διεξαχθούν την Δευτέρα 3 Απριλίου και την Πέμπτη 6 Απριλίου θα γίνουν οι τρίτοι και τελευταίοι αγώνες, εφόσον φυσικά χρειαστούν. Στα ημιτελικά θα αναμετρηθούν ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός – Ηρακλής με το νικητή του ζευγαριού ΓΑΣ Παμβοχαϊκός – ΑΟΠ Κηφισιάς και ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Εθνικός Αλεξανδρούπολης με το νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός – ΑΟ Φοίνικας Σύρου.