Κύπελλο Ερασιτεχνών: Τα τερτίπια της κληρωτίδας και οι αντίπαλοι που ανέδειξε για ΑΕ Διδυμοτείχου, ΠΑΟΚ Κοσμίου και Άρη Αβάτου

 

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή η κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών για την σεζόν 2016-2017, με την συμμετοχή και των τριών κυπελλούχων του γεωγραφικού μας διαμερίσματος: της ΑΕ Διδυμοτείχου από τον Έβρο, του ΠΑΟΚ Κοσμίου από την Ροδόπη και του Άρη Αβάτου από την Ξάνθη.

Η κληρωτίδα έπαιξε το δικό της παιχνίδι και ανέδειξε τα εξής ζευγάρια για την πρώτη νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, οι αγώνες των οποίων είναι μονοί και θα διεξαχθούν την άλλη Τετάρτη 5 Απριλίου:

Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως

ΑΕ Διδυμοτείχου – Προσοτσάνη

Κεραυνός Περνης – ΠΑΟΚ Κοσμίου

Στην επόμενη αγωνιστική τυχερό ζευγάρι είναι το πρώτο, που θα περάσει στην τρίτη φάση χωρίς αγώνα. Τα άλλα δύο ζευγάρια θα διασταυρωθούν μεταξύ τους, με τον νικητή του ΑΕΔ-Προσοτσάνη να υποδέχεται τον νικητή του Πέρνη-Κόσμιο.

Στην τρίτη φάση ο νικητής του Άρης Αβάτου – Ελπίδα Σκουτάρεως θα υποδεχθεί την ομάδα που θα έχει προκριθεί από τις ΑΕΔ, Κόσμιο, Πέρνη και Προσοτσάνη στον άτυπο τελικό του πρώτου ομίλου του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που αφορά τις ομάδες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το καλό είναι ότι στην κλήρωση, την οποία πραγματοποίησε ο Ζήσης Βρύζας και εκπρόσωποι των ομάδων που παραβρέθηκαν (κανείς πάντως από την Θράκη πλην του… ThrakiSportS που έδωσε το παρών), η νικήτρια του Α’ Ομίλου θα παίξει εντός έδρας όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της μέχρι και τον τελικό, εφόσον φυσικά προκριθεί.

Μόνο στον τελικό θα είναι τυπικά φιλοξενούμενη η όποια ομάδα από την ΑΜ-Θ καταφέρει να προκριθεί σε αυτόν, αλλά όπως προαναφέρθηκε αυτό είναι τυπικό, αφού ο τελικός που προγραμματίζεται στις 20 Μαΐου θα είναι και ο μόνος αγώνας της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί σε ουδέτερη έδρα.