Volley League: Με νέο προπονητή θα υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ τον Εθνικό! Τέλος ο Καλμαζίδης, φήμες για συμφωνία με πρώην παίκτη της Ορεστιάδας…

 

Οι δρόμοι του ΠΑΟΚ και του εβρίτη προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη χωρίζουν, με την διοίκηση του δικεφάλου με μία αιφνίδια ανακοίνωση το μεσημέρι να κάνει γνωστό το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι πρωταθλητές Ελλάδος βρίσκονται πλέον σε αναζήτηση προπονητή που θα οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ, όπου αντίπαλός της είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι σχέσεις Καλμαζίδης – ΠΑΟΚ παραμένουν άριστες, όμως η λύση της συνεργασίας θεωρήθηκε αναγκαία. Είναι πιθανό αυτό να μην έχει να κάνει με δυσαρέσκεια για την πορεία της ομάδας, που τερμάτισε δεύτερη στην κανονική περίοδο πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά με την πιθανή ανάληψη της Εθνικής Ανδρών από την πλευρά Καλμαζίδη, ο οποίος ως γνωστόν έχει ρίζες από τον Έβρο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Τ.Α.Α. ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή Γιάννη Καλμαζίδη.
Τον ευχαριστεί για την προσφορά του σε όλο το διάστημα της συνεργασίας με τον σύλλογο και του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του.
Η σχέση του σωματείου με τον Γιάννη Καλμαζίδη παραμένει άριστη, τη δεδομένη όμως στιγμή η διακοπή της συνεργασίας θεωρήθηκε αναγκαία για το καλό και των δυο πλευρών».

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του ΤΑΑ ΠΑΟΚ έχει ήδη κάνει τις κινήσεις της για να κλείσει τον διάδοχο του Καλμαζίδη, φέρνοντας στον πάγκο του ΠΑΟΚ έναν πρώην παίκτη της Ορεστιάδας. Ο λόγος για τον Χόρχε Ελγκέτα, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να πάρει το… χρίσμα και να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.

Ο Αργεντινός τεχνικός, με πλούσιο παρελθόν στην χώρα μας, βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να δώσει τα χέρια με τους ανθρώπους του δικεφάλου του βορρά.  Ως αθλητής έχει αγωνιστεί εκτός από την Ορεστιάδα στη Νίκαια, την EA Πατρών και τον Ολυμπιακό, ενώ το 2014 είχε διατελέσει προπονητής στην ΑΕΚ από την οποία αποχώρησε λίγους μήνες αργότερα λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε   η Ένωση.