ΕΡΤ το μεγαλείο σου! Διέκοψαν στην Θράκη την μετάδοση του ματς της Εθνικής στο Βέλγιο για να βάλουν… έθνικ τραγουδάκια

 

Η Εθνική Ομάδα αντιμετωπίζει το Βέλγιο σε επίσημο αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ και είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις όλοι οι περιφερειακοί σταθμοί της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να συνδέονται με την ΕΡΑ Σπορ και να μεταδίδουν και από τις δικές τους συχνότητες τέτοιους αγώνες.

Κάπως έτσι, ήταν φυσιολογικό άνθρωποι που ταξίδευαν με τα αυτοκίνητά τους και δεν είχαν πρόσβαση σε τηλεόραση, να ακούν την μετάδοση του αγώνα στο ραδιόφωνο που τουλάχιστον από την ΕΡΤ Κομοτηνής ξεκίνησε κανονικά.

Όμως μόλις πήγε η ώρα 10.00 το βράδυ και είχε συμπληρωθεί μόλις ένα τέταρτο στην αναμέτρηση… η μετάδοση του Βέλγιο – Ελλάδα στην ΕΡΑ Κομοτηνής (ή ΕΡΤ Κομοτηνής όπως την λένε τώρα, τον γνωστό Ραδιοφωνικό Σταθμό Κομοτηνής που ξέραν οι παλιότεροι) διεκόπη.

Η ραδιόζευξη με την ΕΡΑ Σπορ διεκόπη και έγινε μια άλλη με τον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos, αυτόν δηλαδή που συνηθίζει να μεταδίδει έθνικ τραγουδάκια. Βέβαια, ευτυχώς οι εποχές έχουν αλλάξει και φτάνει μέσω Θάσου και από μόνη της η ΕΡΑ Σπορ, αλλά η επιλογή αυτή είναι τουλάχιστον περίεργη.

Για να δούμε αν είναι συνολικό το πρόβλημα, αναζητήσαμε να δούμε τι παίζει αυτήν την ώρα και η ΕΡΤ Ορεστιάδας και διαπιστώσαμε ότι και εκεί η μετάδοση του αγώνα δεν υπάρχει. Όμως εκεί είχαν επιλέξει να συνδεθούν με το πρώτο πρόγραμμα και μεταδίδονταν δελτίο ειδήσεων.

Ωραία αντιμετώπιση από την ΕΡΤ Κομοτηνής και Ορεστιάδας στην Εθνική Ομάδα και στους φιλάθλους που ενδεχομένως θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μέσα από τις συχνότητες των περιφερειακών σταθμών της κρατικής ραδιοφωνίας την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος…