Παρουσιάστηκε στην Αθήνα το Run Greece της Αλεξανδρούπολης και των άλλων έξι πόλεων όπου θα φιλοξενηθεί φέτος

 

Το 2013 το Run Greece ξεκίνησε από τον ΣΕΓΑΣ ως νέος θεσμός αγώνων με πρόθεση και στόχο να βγάλει στους δρόμους ανθρώπους όλων των ηλικιών. Το 2017, λίγο πριν την έναρξη της πέμπτης σεζόν, η σειρά αγώνων όχι μόνο έχει πετύχει το στόχος της, αλλά έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός, με εντυπωσιακή συμμετοχή δρομέων όλων των ηλικιών σε όλες τις πόλεις. Ανάμεσά τους και την Αλεξανδρούπολη.

Από φέτος ο αριθμός των πόλεων έχει αυξηθεί, αφού στην παρέα προστέθηκε και η Ρόδος.  Στην Αθήνα δόθηκε η κεντρική συνέντευξη Τύπου του Run Greece 2017, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν μια σειρά από νέα πράγματα που θα γίνουν στη σεζόν. Ανάμεσα σε αυτά η σύνδεση του Run Greece με τον Αυθεντικό Μαραθώνιο, εκεί όπου θα γίνει ο τελικός της σειράς αγώνων, αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ, που θα γίνεται παράλληλα με αγώνα της σειράς.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων της Wind, μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης,  Γιώργος Τσαπρούνης, ο πρόεδρος της επιτροπής αγώνων δρόμου και Βουνού, Θανάσης Ράπτης και η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου. Το λόγο πήραν φυσικά οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στο τελικό αποτέλεσμα.

Από την Αλεξανδρούπολη μίλησε ο εκπρόσωπος του Εθνικού και γενικός διευθυντής του αγώνα Κώστας Πατερόπουλος, αντιπρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θράκης:  «Η πόλη μας περιμένει με ενθουσιασμό τον 4ο αγώνα. Το Run Greece Αλεξανδρούπολης αποτελεί όχι μόνο το αθλητικό γεγονός της πόλης, αλλά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα έδωσε τεράστια ώθηση στον τουρισμό», σχολίασε ο Πατερόπουλος.

Αναλυτικά, οι ημερομηνίες του Run Greece 2017:

Λάρισα 26 Μαρτίου
Ηράκλειο 30 Απριλίου
Καστοριά 14 Μαϊου
Ιωάννινα 21 Μαΐου
Αλεξανδρούπολη 24 Σεπτεμβρίου
Ρόδος 1 Οκτωβρίου
Πάτρα 8 Οκτωβρίου