Ο Ξανθιώτης που εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι του Κεραυνού Πέρνης και δικαιολόγησε γιατί είναι ο αρχηγός που σήκωσε την κούπα

 

Ο Αλή Ογλού Μπαρή είναι Ξανθιώτης και έχει πολυετή εμπειρία στα γήπεδα, όχι μόνο των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αλλά και της Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Στο παρελθόν έχει περάσει και από τον Ορφέα αλλά το τελευταίο διάστημα δεν τον απολαμβάνουν τα γήπεδα της Ξάνθης αλλά αυτά της γειτονικής Καβάλας. Μάλιστα, είναι πλέον ο captain του Κεραυνού Πέρνης και κατάφερε με δική του εύστοχη εκτέλεση να δώσει τέλος στον μεγάλο τελικό της ΕΠΣ Καβάλας, ένα τέλος αίσιο για την ομάδα του που στέφθηκε κυπελλούχος για πρώτη φορά στην ιστορία της, με αυτόν ως αρχηγός να αναλαμβάνει να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο.

Ο Αλή Ογλού Μπαρή ξεκίνησε φυσικά και σε αυτό το παιχνίδι του τελικού  βασικός, και όπως προαναφέρθηκε ήταν ο αρχηγός της ομάδας του, ενώ σε πολλές φάσεις ήταν και ο προτεργάτης αρκετών επιθετικών ενεργειών του Κεραυνού. Αυτό όμως που θα μείνει στην ιστορία, είναι το γεγονός πως χάρη σε δική του εκτέλεση πέναλτι ο Κεραυνός Πέρνης στέφθηκε Κυπελλούχος της ΕΠΣ Καβάλας! Ήταν ο αρχηγός εκείνος που είχε οριστεί από τον Τερζανίδη να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι, που ήταν και το πιο κρίσιμο.

Μετά από 120 και κάτι παραπάνω λεπτά αγώνα, αλλά και 8 πέναλτι που προηγήθηκαν, και ενώ προηγουμένως οι Ξανθιώτες Κιομουρτζής και Μαυροματίδης είχαν ευστοχήσει και στις δικές τους εκτελέσεις, ήταν η ώρα του mvp της αναμέτρησης Δημήτρη Γεωργούση να αποκρούσει το ένατο και να δώσει μεγάλες ελπίδες κατάκτησης του Κυπέλλου στην ομάδα του. Εκεί χρειαζόταν ψύχραιμο αίμα. Και αυτό το διέθετε ο Αλή Ογλού Μπαρή, που εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία και  ευστόχησε.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία και καταγράφονται στις ακόλουθες φωτογραφίες…