Oι 5+1 Ξανθιώτες που έγραψαν ιστορία στην γειτονική ΕΠΣ Καβάλας κακτώντας το Κύπελλο για τη σεζόν 2016-2017

 

Ο Κεραυνός Πέρνης κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας, και σε αυτό το ιδιαίτερο επίτευγμα της ομάδας σημαντικό ρόλο έπαιξαν και έξι Ξανθιώτες, με τους δύο μάλιστα εξ’αυτών να είναι και αυτοί που κλείδωσαν την μεγάλη νίκη!

Ο Κεραυνός Πέρνης χρειάστηκε πάνω από δύο ώρες, αφού απαιτήθηκε και ο εξτρά χρόνο της παράτασης, αλλά και η διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, μετά από 8 εκτελέσεις πέναλτι, ανέλαβαν δράση δύο Ξανθιώτες, με τον έναν να αποκρούει το πέμπτο πέναλτι της αντίπαλης ομάδας και τον άλλο να ευστοχεί στο τελευταίο της ομάδας του, και να της δίνει την νίκη. Ο λόγος για τους Δημήτρη Γεωργούση και Αλή Ογλού Μπαρή αντίστοιχα.

Όμως δεν ήταν οι μόνοι Ξανθιώτες πρωταγωνιστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας. Στον Κεραυνό Πέρνης ανήκουν ακόμα ο Κώστας Μαυροματίδης με θητεία σε Παύλο Μ. Κουτσού αλλά και Δόξα Θεολόγου, ο Κώστας Κιουμουρτζής με θητεία στον ΑΟ Βιστωνίδας και ο «δικός μας» Νίκος Καλαμάρης, με θητεία σε τμήματα υποδομής της Ξάνθης, Ερμή Μάνδρας αλλά και σε Νέστο Χρυσούπολης.

Μάλιστα ο προπονητής της ομάδας της Πέρνης είναι επίσης Ξανθιώτης, ο Κώστας Τερζανίδης, που κατάφερε και αυτός να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Κεραυνού, όπως φυσικά και όλοι όσοι ήταν μέλη της ομάδας που κατέκτησε φέτος το Κύπελλο της ΕΠΣ Καβάλας.