Μετά τον Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό, φήμες για ανάληψη από Θρακιώτη της τεχνικής ηγεσίας (και) του έτερου «αιωνίου» Ολυμπιακού

 

Σε σίριαλ έχει εξελιχθεί η υπόθεση του προπονητή για τον Ολυμπιακό, όπου το μόνο δεδομένο είναι ότι μετά τις κακές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος ια επιχειρηθεί να βρεθεί προπονητής που θα αναλάβει τα ηνία από τον Βασίλη Βούζα, ο οποίος θα επιστρέψει στην Κ20.

Μολονότι, όλα έδειχναν πως απομένει μόνο η ανακοίνωση της πρόσληψης του Τάκη Λεμονή, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δε θα τελειώσει τόσο άμεσα το θέμα. Κι αυτό διότι στο λιμάνι  φέρονται να έδωσαν την ύστατη διορία στον Ρεμί Γκαρντ να απαντήσει στην πρόταση του Ολυμπιακού έως και τα μεσάνυχτα.

Εάν ο Γάλλος απαντήσει αρνητικά, τότε νέος προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα είναι από αύριο ο Τάκης Λεμονής, λένε τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Ο Ελληνας τεχνικός έχει συμφωνήσει ήδη και περιμένει στο ακουστικό του την τελική ειδοποίηση.

Ωστόσο  παρότι στην παρούσα φάση οι συζητήσεις με Γκαρντ και τις άλλες επιλογές από Γαλλία δεν προχωρούν όπως θα ήθελε ο Ολυμπιακός και ο Λεμονής έχει κερδίσει για τα καλά πόντους, στην γειτονική Τουρκία επιμένουν ότι στο στόχαστρο του Ολυμπιακού είναι και ένας αρκετά γνώριμος στους Θρακιώτες, αφού έλκει την καταγωγή του από το γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Ο λόγος για τον κομοτηναίο πρώην τεχνικό της Γαλατασαράι Χαμζά Χαμζάογλου. Μάλιστα, τα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έγινε κουβέντα για συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.

Ο Χαμζάογλου (δεξιά στην φωτο), που έχει έρθει δύο φορές την τελευταία πενταετία στην γεννέτειρά του Κομοτηνή για ισάριθμα φιλικά με τον Πανθρακικό, ένα της Γαλατασαράι πριν ενάμισι χρόνο και ένα της προηγούμενης ομάδας του, της Ακίσασπορ.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι Τούρκοι στις πληροφορίες τους και αναλάβει ο Χαμζάογλου τον πάγκο του Ολυμπιακού, τότε θα έχουμε το μοναδικό φαινόμενο στην τεχνική ηγεσία των δύο αιωνίων να είναι Θρακιώτες, δεδομένης της παρουσίας του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό.

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι ο Ουζουνίδης είχε προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό και αυτός ήταν ο λόγος που βρέθηκε εκτός της ομάδας του Πανιωνίου, στης οποίας το περσινό αλλά όπως αποδεικνύεται και το φετινό θαύμα έχει σημαντική συμβολή.