Super League: Αποχωρεί άμεσα από την Λάρισα ο Σάκης Τσιώλης, για δεύτερη φορά λόγω… Κούγια!

 

Ξαφνικά έσκασε η “βόμβα” από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια στο ΑΕΛ Radio, με τον ίδιο να αναφέρεται στο θέμα προπονητή για τους «βυσσινί», λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Καρδιτσιώτης πρωην προπονητής της Ξάνθης Σάκης Τσιώλης δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει στην Λάρισα.

Όπως μας πληροφορεί το athleticlarissa, ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ, Aλέξης Κούγιας, ανέφερε πώς οι δύο άντρες είχαν συζήτηση την Δευτέρα (20/3) στην Αθήνα, με τον Καρδιτσιώτη τεχνικό να δηλώνει πως έχει πληγωθεί αρκετά στη Λάρισα έχοντας αρκετές προσωπικές πικρίες (πιθανότατα προς τον ίδιο) όλο αυτό το διάστημα και είναι απόφασή του να αποχωρήσει μετά το φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ στην εκπομπή των Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανού στον Βόλο, ο Σάκης Τσιώλης παραμένει ανένδοτος στην απόφασή του να αποχωρήσει από το σύλλογο, παρά τις παραινέσεις του ίδιου να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Σήμερα Τρίτη (21/3) ο Αλέξης Κούγιας επιστρέφει εσπευσμένα στη Λάρισα προκειμένου να καλέσει Διοικητικό Συμβούλιο όπου θα εξεταστεί και αυτό το ζήτημα. Μάλιστα όπως τόνισε ο μεγαλομέτοχος, μετά το φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα Λάρισας πρόκειται να πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη τύπου με τον τεχνικό της ομάδας, όπου ο ίδιος θα αναφερθεί στους λόγους αποχώρησής του.

Όπως είπε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, ο Σάκης Τσιώλης πρότεινε τον Γιώργο Κούτση που έχει δει αρκετά παιχνίδια της ΑΕΛ, ως διάδοχό του, όμως ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως τον προορίζει για τεχνικό διευθυντή.

Όπως όλα δείχνουν η ΑΕΛ θα ταξιδέψει στην Τούμπα (2 Απριλίου) για το παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ με άλλον προπονητή, με τον Αλέξη Κούγια να κάνει ανοιχτή πρόταση στον Γιώργο Δώνη για να αναλάβει τη θέση του προπονητή της ΑΕΛ, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο προσθέτοντας παράλληλα πως θα ήταν αρκετά πληγωμένος βλέποντάς τον να πηγαίνει σε κάποια άλλη ελληνική ομάδα.

Μάλιστα η ΑΕ Λάρισα εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα:

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ενημερώνει για την απόφαση του προπονητή, κ.Σάκη Τσιώλη, να αποχωρήσει από την τεχνική της ομάδας για εντελώς προσωπικούς λόγους, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος προς τον κ.Κούγια σε χθεσινοβραδινή τους συνάντηση, στη διάρκεια της οποίας του έγινε πρόταση ανανέωσης για την επόμενη διετία.

Ταυτόχρονα, ο κ.Τσιώλης προσφέρθηκε να βοηθήσει τόσο στον εντοπισμό του καταλληλότερου να τον διαδεχθεί στον πάγκο της ΑΕΛ, όσο και στην ενημέρωσή του για το ρόστερ και τα λοιπά αγωνιστικά θέματα της ομάδας, δεδομένου ότι πρόθεση της ΠΑΕ δεν είναι η προσφυγή σε υπηρεσιακή λύση, αλλά η αναζήτηση του προπονητή που θα οδηγήσει την ΑΕΛ στην επόμενη μέρα.

Ως εκ τούτων αποφασίσθηκε:

α) η σύγκληση για σήμερα το απόγευμα έκτακτου Δ.Σ. της ΠΑΕ, προκειμένου να ενημερωθούν από τον κ.Κούγια για την εξέλιξη όλα τα μέλη και να υπάρξει συντονισμός των επόμενων κινήσεων και

β) να συνεχίσει ο κ.Τσιώλης την προετοιμασία της ομάδας μέχρι νεοτέρας και σίγουρα ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, οπότε και θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ.Κούγια, αμέσως μετά το τέλος του φιλικού αγώνα της Παρασεκυής με τον Απόλλωνα Λάρισας, στην αίθουσα Τύπου του AEL FC ARENA.